![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 461 Pomógł: 32 Dołączył: 17.09.2003 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Pewnie nie w tym dziale za co z góry przepraszam. Chciałbym Was prosić o podpowiedzenie jakich pluginów do Eclipsa używać - sam wczoraj szukałem ale nie znalazłem nic mądrego. Główne wymagania to - darmowe używanie w celach komercyjnych bądź możliwość zakupu licencji w Polsce i odpowiedni stosunek ceny do jakości. A potrzebuję pluginów do następujących celów: - modelowanie baz danych - czyli plugin, który pozwoli mi ładnie rozrysować bazę danych i zależności między tabelami, dobrze by było jakby na podstawie tego generował kod SQL (opcja drukowania jest chyba niezbędna), coś w stylu Toad Data Modeler - używanie i zarządzanie bazą danych PostgreSQL i MySQL - coś w skrócie ala phpMyAdmin, tak bym mógł z poziomu Eclipsa grzebać w bazie, - klient SVN'a - rysowanie schematów UML'owych z możliwością drukowania, idealnie by było jakby była jeszcze możliwośc generowania kodu PHP i Java z diagramów. Aktualnie używam do tych celów różnych programów ale muszę przygotować sobie teraz środowisko pracy portable i nie mogę na każdym komputerze zainstalować kopii tych programów (chociażby ze względu na licencje). Może macie jakieś doświadczenia z pluginami spełniającymi takie zadania, możecie jakieś polecić itp. Będę wdzięczny za każdą sugestię. Pozdrawiam serdecznie, Łukasz Piotr Łuczak |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. Przenoszę z dziąłu Hydepark do działu Komputery i oprogramowanie.
2. SVN? Ja od zawsze korzystam z subclipse. Jest wszystko czego trzeba. 3. W sprawie UMLa chyba ciężko konkurować z Visual Paradigm - Eclipse UML Plug-in 4. Baza? Zmień perspektywę na Database Develoment |
|
|
![]()
|
|
![]() Admin Techniczny Grupa: Administratorzy Postów: 2 071 Pomógł: 93 Dołączył: 5.07.2005 Skąd: Olsztyn ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 461 Pomógł: 32 Dołączył: 17.09.2003 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki chłopaki za świetne pluginy i za przeniesienie tematów
![]() kwiateusz niech Cię Pan Bóg dziećmi wynagrodzi ![]() ![]() ![]() rozumiem, że ten Azzuri mogę nawet komercyjnie używać ? Ten Visual Paradigm - Eclipse UML Plug-in jeszcze przetestuję i zastanowię się czy go kupić ![]() Pozdrawiam, Łukasz |
|
|
![]()
|
|
![]() Admin Techniczny Grupa: Administratorzy Postów: 2 071 Pomógł: 93 Dołączył: 5.07.2005 Skąd: Olsztyn ![]() |
czytałem ta licenzje azzuri i nie ma nic ze nie mozna komercyjnie
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 23:33 |