To jest część skryptu newsow . Nie wiem jak to sie stało ale rano jeszcze mi działało a nic przy nim nie grzebałem .
<?php
if ($_SESSION['zalogowany']=='Glukozamina' ){
echo "<form method='GET' action='news/news.php'> "; echo "<input type='text' name='tytul' value='tytul' size='100'>"; echo "<input type='text' name='tekst' value='tekst' size='100'>"; echo "<input type='submit' value='Pisz'>";
}
?>
<?php
function dodaj($id, $nick, $tresc, $time, $tytul){
/*sprawdzenie poprawości przekazanych danych*/
if($tresc == ''){
echo("Brak danych. Proszę wypełnić pole: Treść."); return;
}
if($tytul == ''){
echo("Brak danych. Proszę wypełnić pole: tytul."); return;
}
if($id == '') $id = 'NULL';
$time=(date("Y-m-d H:i:s"));
$nick=($_SESSION['zalogowany']);
/*Nawiązanie połączenia z bazą*/
if (!$db_lnk = @mysql_connect("mysql3.yoyo.pl", "db486994", "xxxxxxxxx")){ echo('Wystąpił błąd podczas próby połączenia z serwerem MySQL...<BR>'); return;
}
echo('Wystąpił błąd podczas wyboru bazy danych: biblioteka<BR>'); return;
}
/*Utworzenie i wykonanie zapytania*/
$query = "INSERT INTO news VALUES(";
$query .= "'$id', '$nick', '$tresc', '$time', '$tytul'";
$query .= ")";
echo 'Wystąpił błąd: zapytanie zostało odrzucone...<br />Zapytanie: <pre>' . $query . '</pre>Odpowiedź MySQL: <pre>' . mysql_error( $db_lnk ) . '</pre>'; return;
}
/*Pobranie informacji o liczbie wstawionych wierszy*/
echo("Napisałeś newsa dzięki.<br>"); echo("Liczba dodanych rekordów: $rowsNo<br>");
/*Zamknięcie połączenia z bazą*/
echo('Wystąpił błąd podczas zamykania połączenia z serwerem MySQL...<br>'); }
}
if(isSet($_GET['tekst'], $_GET['tytul'])){ dodaj($_GET['$id'], $_GET['$nick'], $_GET['tekst'], $_GET['$time'], $_GET['tytul']);
}
if ($_SESSION['zalogowany']=='Glukozamina' ){
echo("Niepoprawne dane!"); }
?>
Nie wiem czemu nie działa i nawet nie wiem czy ten skrypt powinien działac ale działał mi rano . Tytuł tresc czas dodaje ale nie dodaje mi nicku .
Ten post edytował Glukozamina 3.07.2008, 20:31:57