![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 640 Pomógł: 28 Dołączył: 13.02.2003 Skąd: Międzyrzecz/Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pomyslalem nad takim uploadem jednego pliku, np. *.phps, ktory mozna bylo podawac swoj kod, zamiast zasmiecac post duzymi ilosciami lin kodu, wiem ze jest juz stworzony taki dodatek do phpBB ze mozna zrobic upload...
Moze zastosowac to tutaj?? -------------------- PHP Developer
"Nadmiar wiedzy jest równie szkodliwy jak jej brak" Émile Zola |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 581 Pomógł: 0 Dołączył: 21.07.2003 Skąd: Jasło Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ja poruszałem temat testowania skryptów, więc niemasensu obciążać serwer dodatkowymi plikami :wink:
-------------------- „Człowiek jest wielki nie przez to, co posiada, lecz przez to, kim jest;
nie przez to, co ma, lecz przez to, czym dzieli się z innymi.” Jan Paweł II |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 640 Pomógł: 28 Dołączył: 13.02.2003 Skąd: Międzyrzecz/Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ja mysle ze to raczej bylaby oszczednosc, poniewaz posty z duza iloscia zwolnily by prace MySQL'a a same pliki .phps nie moga wyrzadzic zadnych szkod, tak jak w temacie opisanym przec Ciebie...
-------------------- PHP Developer
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 581 Pomógł: 0 Dołączył: 21.07.2003 Skąd: Jasło Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wiesz ale ja opisałem ze odzielne konto z baza i po przetestowaniu skryptu użytkownik dostaje jego kod lub cały skrypt :wink:
zresztą to nieodemnie zalezy -------------------- „Człowiek jest wielki nie przez to, co posiada, lecz przez to, kim jest;
nie przez to, co ma, lecz przez to, czym dzieli się z innymi.” Jan Paweł II |
|
|
![]()
|
|
-------------------- PHP Developer
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 223 Pomógł: 0 Dołączył: 13.01.2003 Skąd: 3rd ball of mud behind a big ball of burning gas Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Moze zastosowac to tutaj??
Wg. pomysł bez sensu. Jaka to różnica dla funkcjonowania forum będzie jeśli kod php się odciąży od bazy - dla nas użytkowników praktycznie żadna. Forum nie ma tak dużej popularności i bazy przeładowanej danymi, żeby teraz przyszło ją odciążać. Poza tym byłoby to mało funkcjonalne dla użytkowników piszących jak i czytających bo nie chciałoby mi się przynajmniej kilkać dodatkowo w jakiś link żeby obejrzeć kod. Problem również by się pojawił przy chęci umieszczenia kodu pomiędzy zdaniami w poście. Pozdrawiam. -------------------- It's Time to Join the PLD Linux Generation!
<? while (!$success) { $try++; } ?> |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 2 277 Pomógł: 6 Dołączył: 27.12.2002 Skąd: Wołów/Wrocław ![]() |
parę postów poleciało w kosmos. Upomnienie poszło do Kubatrona.
-------------------- "Niezależnie od tego, jakie masz osiągnięcia, ktoś Ci pomaga..."
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 064 Pomógł: 1 Dołączył: 22.01.2003 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Powiem tak: niedawno chciałem umieścić listing całego skryptu - około 300 linii (10 kb). W żaden sposób się nie dało bo phpbb bez przerwy zwracało pusty dokument...
Ale z drugiej strony - takie coś powoduje że ludzie nie zasypią nas kodem. -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 16.06.2025 - 21:18 |