![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 264 Pomógł: 20 Dołączył: 19.08.2007 Skąd: Bryńsk k. Lidzbarka Welskiego (nie mylić z Warmińskim) Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Buszując po google znalazłem pewna bibliotekę ( albo może lepiej filtr ) ,który podobno zabezpiecza stronki przed atakami hakerskimi, niestety nie znalazłem żadnej polskiej dokumentacji na ten temat. Czy może ktoś z was używa(ł) tej biblioteki, albo przynajmniej wie czym ona naprawdę jest i jak działa?
-------------------- Qbix Media Project - Prosty Multiplatformowy Odtwarzacz Muzyki
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 465 Pomógł: 137 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
A sam nie potrafisz sprawdzić? Jest dostępna w downloadzie, a w pakiecie jest dokumentacja.
Zamykam i wywalę --edit Na prośbę autora otwieram (i przenoszę) - wytłumaczył mi o co chodzi. to samo teraz poproszę tutaj, żeby inni wiedzieli jakie konkretnie masz problemy ![]() Pozdrawiam, -------------------- To think for yourself you must question authority and
learn how to put yourself in a state of vulnerable, open-mindedness; chaotic, confused, vulnerability, to inform yourself. Think for yourself. Question authority. |
|
|
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 264 Pomógł: 20 Dołączył: 19.08.2007 Skąd: Bryńsk k. Lidzbarka Welskiego (nie mylić z Warmińskim) Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dobrze, dowiedziałem się czym dokładnie jest PHPIDS, ale nie potrafie go zainstalować ani się nim posługiwać. Niestety instrukcje obsługi są w języku angielskim ( na razie nie znam tak dobrze tego języka by w dostatecznym stopniu zrozumieć dokumentacje i instrukcje obsługi) Chociaż używam google translate by zrozumieć przynajmniej FAQ, to jednak tekst nie jest najlepiej przetłumaczony. I tutaj moja prośba. Jeżeli ktoś potrafi zainstalować i obsługiwać PHPSID to proszę o wyjaśnienie tego na forum (taki mały tutrial po polsku
![]() Pozdrawiam Qba10 @Cysiaczek: dziękuję za ponowne otworzenie tematu . -------------------- Qbix Media Project - Prosty Multiplatformowy Odtwarzacz Muzyki
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 0 Dołączył: 8.06.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ściągasz, wrzucasz lib z paczki do katalogu twojej aplikacji, do pliku, który wszędzie includujesz dajesz :
i jeśli chcesz zmienić kolejność w tablicy musisz zmienić domyślną wartość 'variables_order' w php.ini No i rzecz jasna ustawiasz /ids/config/config.ini, musisz tam ścieżki swoje poustawiać i itp. To już nie powinno ci sprawić problemu. A skrypt jest ciekawy. Ten post edytował hacek 12.07.2008, 09:16:16 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 04:53 |