![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 1 Dołączył: 31.12.2003 Skąd: Bielsko-Biała Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Napisałem taki oto skrypt, który zapisuje dane z formulaża do pliku a nastepnie je odszyfrowuje (funkcje szyfrujące i deszyfrujące nie moje)[php:1:bca998fc05]<?
function encoded($ses) { $sesencoded = $ses; $num = mt_rand(3,9); for($i=1;$i<=$num;$i++) { $sesencoded = base64_encode($sesencoded); } $alpha_array = array('Y','D','U','R','P', 'S','B','M','A','T','H'); $sesencoded = $sesencoded."+".$alpha_array[$num]; $sesencoded = base64_encode($sesencoded); return $sesencoded; } function decoded($str) { $alpha_array = array('Y','D','U','R','P', 'S','B','M','A','T','H'); $decoded = base64_decode($str); list($decoded,$letter) = split("+",$decoded); for($i=0;$i<count($alpha_array);$i++) { if($alpha_array[$i] == $letter) break; } for($j=1;$j<=$i;$j++) { $decoded = base64_decode($decoded); } return $decoded; } if(!file_exists("config.php")){ if($wyslij1=="Wyslij"){ $tresc="n~host="$host";n~user="$user";n~haslo="$haslo";n~baza="$baza";n~admin="$admin";n~admin_pass="$admin_pass";n"; $tresc=str_replace("~", "$", $tresc); $tresc1=encoded($tresc); $conf = fopen("config.php", "w"); fputs($conf, "$tresc1"); fclose($conf); echo("<center><b>Plik konfiguracyjny zapisany!<br> <b><a href=create.php?krok=2>Następny krok w konfiguracji skryptu</a></b>"); } else{ tu formulaż, pomijam, nie jest istotny } } $ku=fopen ("config.php", "r"); $tresci = fgets ($ku, 9999); fclose($ku); $kup=decoded($tresci);// i co dalej z tym stringiem zrobić?? mysql_connect($host,$user,$haslo);//powinien się połączyć z bazą używając zmiennych z odkodowanego configa mysql_select_db($baza); ?> [/php:1:bca998fc05] No i teraz moje pytanie jak wstawić te odkodowane zmienne (w pliku są wpisy typu $coś="jakieś coś"; $coś2="jakieś coś2";) do skryptu, aby można było połączyć się z bazą??? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 896 Pomógł: 76 Dołączył: 15.11.2003 Skąd: Sosnowiec/Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A napisz co się wyświetla po wstawieniu w 63 linię
[php:1:48a37379d3]<?php echo $kup; ?>[/php:1:48a37379d3] |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 02:25 |