![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Developerzy Postów: 823 Pomógł: 12 Dołączył: 18.12.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Korzysta ktoś z Google Apps, poczty elektronicznej? Mam jedno pytanie. Podobnie jak na nazwa.pl zakładamy konta konto@domena.pl. Możemy do Google A dodać kolejną domenę, np example.com. Wówczas mamy 2 konta (listy emailowy, czyli zwykłe forwardy - aliasy): konto@domena.pl oraz konto@example.com (identycznie jest na nazwa.pl, konto jest dostępne w każdej domenie). Czy jest jakiś sposób, aby użytkownik "konto" był tylko w domenie domena.pl a nie w example.com? -------------------- Portfolio: Vgroup.pl | athlan.pl | Test.php.pl - sprawdź się z wiedzy o PHP i ułóż własne pytania!
Pomogłem? Kliknij |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 873 Pomógł: 152 Dołączył: 9.04.2006 Skąd: Berlin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Trochę nie zrozumiałem. Jak do google apps dodasz dwie domeny to masz w tych domenach osobno konta. (tak samo pozostałe aplikacje)
Posiadam trzy domene w google apps, wydelegowane na serwer livenet.pl (i działają jako osobne konta). -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Developerzy Postów: 823 Pomógł: 12 Dołączył: 18.12.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Niestety, u mnie konta traktowane są "wspólnie". Podaję tylko loginy, które działają jako prefiksy @domen.
-------------------- Portfolio: Vgroup.pl | athlan.pl | Test.php.pl - sprawdź się z wiedzy o PHP i ułóż własne pytania!
Pomogłem? Kliknij |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 789 Pomógł: 41 Dołączył: 30.10.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Prosta sprawa, nie podpinasz kolejnej domeny, tylko zakładasz nowe Google Apps dla nowej domeny.
|
|
|
![]()
|
|
No tak... tylko chciałem mieć wszystko w jednym miejscu... Ale pomógł się należy bo nie kwestionowałem tej opcji.
-------------------- Portfolio: Vgroup.pl | athlan.pl | Test.php.pl - sprawdź się z wiedzy o PHP i ułóż własne pytania!
Pomogłem? Kliknij |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 10.07.2025 - 07:18 |