![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 24 Pomógł: 0 Dołączył: 19.03.2006 Skąd: Wisła Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Być może gdzieś na forum jest podobny wątek do mojego problemu, ale nie potrafiłem go znaleźć.
Robię optymalną klasę obsługującą stronę operując na bazie danych. Żeby połączyć się z bazą i wybrać tabelę, używam metody tworzenia nowego obiektu. W konstruktorze mam połączenie do bazy danych a w destruktorze mam:
Tutaj mam głównego winowajce:
Tutaj jest problem. Jak mogę dostać dostęp do poszczególnych elementów w tablicy? Jak naprzykład chcę wyświetlić pole 'id'. Wewnątrz klasy to wyświetlałem to poprzez $row['id']; ale nie wiem jak sobie z tym poradzić poza klasą. Do wyświetlenia wszystkich wpisów w bazie można zrobić takie coś:
No ale nie mam pojęcia jak to zrobić inaczej, żeby nie wpisywać monotonnie $row['id']; tylko żeby było to dynamiczne. Dzięki temu mógłbym wykorzystywać tą metodę wiele razy. Jakieś rozwiązania? Rady? Wskazówki? PS. W kodzie mogą się pojawić naleciałości z c++, ale to musicie mi wybaczyć na początek ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 18:48 |