![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 48 Pomógł: 1 Dołączył: 27.05.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam mały kłopot z pętlą if. Napisałem skrypcik na windowsie (KRASNAL Forever) który działa bez problemu. Kłopot zaczyna się, gdy przeniosłem to na serwer z php 5+. Otóż pętla sprawdzająca if((!empty($zmienna1)) && (!empty($zmienna2))) za cholerę się nie chce wykonać. Na krasnalu śmigało. Oto kod do zobrazowania:
CODE ############### Zatwierdzenie formularza z poprzedniej strony ############################################### if($_POST['dalej']=='Dalej>>>'){ if ((!empty($nrFak)) && (!empty($idWys)) && (!empty($dataW)) && (!empty($dataP)) && (!empty($status))) { $nrFak = $_POST['nrFak']; $idF = $_POST['idWys']; $dataW = $_POST['dataW']; $dataP = $_POST['dataP']; $status = $_POST['status']; $wstaw = mysql_query("INSERT INTO rachfaktura SET idFak='', nrFak='$nrFak', idW='$idF', dataW='$dataW', dataP='$dataP', zapl='$status'"); } else{ die("Wypełnij wszystkie pola"); } } Na php 5+ wykonuje się za każdym razem pętla else, pomimo że dane z formularza są przekazywane poprawnie. Dodam, że gdy wyłączę sprawdzanie pól warunkiem !empty wszystko działa OK. Czego się czepić? Ustawień PHP-a (php.ini)? A może widzicie jakiś błąd związany z wersją mysql-a lub php. Proszę o pomoc |
|
|
![]() |
-enejcz- |
![]()
|
Goście ![]() |
A to czasem nie powinno wygladac mniej wiecej tak?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 48 Pomógł: 1 Dołączył: 27.05.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No jasne że tak. Ale ze mnie cymbał zamiast $_POST['zmienna'] - ładowałem $zmienna. Wielkie dzięki, nie ma jak obiektywna opinia.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 00:28 |