![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 278 Pomógł: 44 Dołączył: 17.02.2004 Skąd: Wieliczka Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Czy jest możliwe ukrycie/wyłączenie na mapie etykiety
Zawartość mapy ©2008 Basarsoft, AND, Geocentre Consulting, Tele Atlas, PPWK - Warunki korzystania z usługi ? Jeżeli tak, to jak?? a może da się zastąpić ten tekst własnym? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 2 921 Pomógł: 269 Dołączył: 11.08.2005 Skąd: 127.0.0.1 ![]() |
Pewnie jest, ale jaki, to Ci nie powiem, ponieważ odnoszę wrażenie, że warunki licencji na to nie zezwalają. A tutaj nie pomagamy oszukiwać.
Zamykam. Jeśli się mylę, to napisz mi PW. edit Okazało się, że nie chodzi o łamanie warunków licencji. Zwracam honor i otwieram temat. Miałem podobny problem, z tym, że chodziło o polskie znaki. Rozwiązałem to łopatologicznie, czyli napisałem skrypt w js, który po wczytaniu mapy, parsował cały kod, wygenerowany przez mapę i podmieniał niepoprawne znaki na te z ogonkami. W Twoim przypadku można zrobić podobnie. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 278 Pomógł: 44 Dołączył: 17.02.2004 Skąd: Wieliczka Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
A czy mógł byś wkleić kod tego parsera? -bardzo by mi to pomogło.
Jeżeli ktoś ma jeszcze inne pomysły na edycję lub całkowite usunięcie tej linijki z mapy to równiesz będe b. wdzięczny za pomoc. Wyjaśniam pozostałym, że jest ona zbyt długa i wychodzi mi poza mapke -co okropnie wygląda i chcę skrócić ten tekst algo go wstawić zaraz pod mapką. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W tym wątku podałem kod jQuery, który usuwa adnotację o prawach.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 2 921 Pomógł: 269 Dołączył: 11.08.2005 Skąd: 127.0.0.1 ![]() |
Niestety nie mam teraz tego kodu - został w pracy, a nie za bardzo mam teraz czas na pisanie go od nowa. Jutro mogę wrzucić, o ile będzie taka potrzeba.
|
|
|
![]()
|
|
Niestety nie mam teraz tego kodu - został w pracy, a nie za bardzo mam teraz czas na pisanie go od nowa. Jutro mogę wrzucić, o ile będzie taka potrzeba. Będe bardzo wdzięczny.Narazie skorzystałem ze sposobu w temacie podanym przez mike, konkertnie formatowania css i obcina mi ten napis - choś dalej nie wygląda to najlepiej, to przynajmniej nie wychodzi już poza mapę. Jednak wolał bym np ten tekst wkleić w całości zaraz pod mapką. A sposób z jquery tam podany coś mi nie działa - użyłem jquery-1.2.6.pack.js i zmieniłem w kodzie id na właściewe, ale brak efktu. No chyba zę żle go użyłem. Ten post edytował neverever 2.07.2008, 21:28:34 |
|
|
![]()
|
|
Pokaż kod, możliwe, że jest jakaś literówka (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/winksmiley.jpg)
|
|
|
![]()
|
|
Pokaż kod, możliwe, że jest jakaś literówka (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/winksmiley.jpg)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 677 Pomógł: 89 Dołączył: 31.08.2003 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Umieść kod ukrywający ten tekst wewnątrz funkcji load...
|
|
|
![]()
|
|
Niestety i w pracy nie mam tego kodu. Okazało się, że google nie pozwala na żadną modyfikację mapy - zapis w licencji i skrypt poszedł do kosza. Po modyfikacji mapy, przestawała ona działać.
|
|
|
![]()
|
|
Dzięki Panowie, już jest dobrze. Faktycznie wstawienie na końcu funkcji ładującej poskutkowało i teraz na mapce zostało samo logo google. Teraz już łądnie to wygląda - efekt: http://images24.fotosik.pl/241/b0c723318aef5719med.jpg
Jeszcze raz wam bardzo dziękuje za pomoc. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 14:01 |