![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 26.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Szukałem na forum, ale nie znalazłem dokładnie tego co chciałem tzn. mam stronę index.php. Stworzyłem we flashu preloader Kod onFrame (6) { loading = _root.getBytesLoaded(); total = _root.getBytesTotal(); percent = percent - (percent-((loading/total)*100))*.25; per = int(percent); procenty = per add "%"; pasekladowania._xscale = per; if (percent >= 99) { nextSceneAndPlay(); } } onFrame (7) { prevFrameAndPlay(); } Natomiast na stronie index.php zamieściłem coś takiego: 1. Preloader.swf na warstwie Kod <div id="preload" > 2. Pozniej mam warstwę główną strony, która jest schowana. 3. Na dole strony w JS mam: Kod window.onload = Laduj; function Laduj() { document.getElementById('preload').style.display='none'; document.getElementById('wstawbody').style.display='block'; } Testowałem, to na Mozilii i wydaje się dobrze, tzn. pasek wczytuje się proporcjonalnie do wczytywanych danych(chyba). Natomiast pod IE, jest tak, że pasek dojdzie do 99% i czeka kilka sek i potem sie strona wczytuje(tzn chowa sie preloader i pokazuje główna strona). Czy zrobiłem coś źle?? Pozdrawiam Jakub |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 210 Pomógł: 20 Dołączył: 7.07.2006 Skąd: Krotoszyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Spróbuj zamienić to
na coś takiego:
-------------------- :)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 26.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wydaje mi sie, że pod IE jest cały czas tak, jakby pasek dochodził do 99% i poźniej
się strona wczytywała jeszcze przez ok 2-3 sek. Ciężko mi jest to sprawdzić na moim necie 2Mb, ponieważ wszystko dzieje się szybko. A chciałbym przetestować to np dla użytkownika który ma neta 512. Cała strona z odnośnikami do js i obrazkami waży ok 400KB (dużo informacji jest na niej - dlatego tyle). |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 210 Pomógł: 20 Dołączył: 7.07.2006 Skąd: Krotoszyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A możesz podać link do strony?
-------------------- :)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 16.07.2025 - 01:26 |