![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 36 Pomógł: 0 Dołączył: 27.05.2007 Skąd: EPGD Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam tabelę z kolumną nagroda2. Co miesiąc przyznaję użytkownikom nagrody (złote, srebrne i brązowe, każdej odpowiada pewien numer). Tak więc po kilku miesiącach zawartość komórki nagroda2 może wynosić np. 2,4,5,15 . Aktualizuję jej zawartość za pomocą formularza i checkboxów takim oto kodem:
Mój problem polega na tym, co w pewnej mierze jak się domyślam wynika ze specyfiki funkcji UPDATE, że, aktualizując tę komórkę, kasuje mi istniejące wartości. Jedynym sposobem jest zaznaczanie w formularzu wszystkich poprzednich nagród. W styczniu i lutym nie było problemu - ale jest lipiec. A co będzie w październiku? Czy jest jakiś sposób by nie zmieniając struktury tabeli "dopisywać" tylko kolejne wartości do już istniejących w tej samej komórce np.: 21, 34, 55 ? Dzięki za info z góry. Ten post edytował slupek 1.07.2008, 15:57:10 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 174 Pomógł: 42 Dołączył: 22.07.2007 Skąd: /dev/random Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat zy jest jakiś sposób by nie zmieniając struktury tabeli "dopisywać" tylko kolejne wartości do już istniejących w tej samej komórce np.: 21, 34, 55 ? Chwile pomyśleć i użyć np. funkcji CONCAT w zapytaniu
lub odczytać aktualną wartość tego pola, rozbić przez funkcje explode i zaznaczyć checkbox'y atrybutem checked. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 36 Pomógł: 0 Dołączył: 27.05.2007 Skąd: EPGD Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 16:38 |