![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 658 Pomógł: 37 Dołączył: 4.06.2005 Skąd: Wawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Jak mogę zrobić formularz, a raczej jego zapamiętywanie. Chodzi mi o coś takiego , że użytkownik wypełnia pola, jedno ominą i klikną wyślij. Formularz jest wysyłany metodą POST. Formularz wraca do użytkownika z wcześniej podanymi danymi , a brakujące pole świeci na czerwono. Macie może pomysł jak to zrobić, lub jakiś przykładzik ? Pozdrawiam Redelek -------------------- Pozdrawiam
Piotrek R |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 51 Pomógł: 7 Dołączył: 6.06.2008 Skąd: Gdzieś na dysku twardym. Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To jest bardzo proste.
Dam Ci taki mały opis i powinieneś już zrozumieć. Ja bym to zrobił tak: Posiadam jakieś pola do formularza - tworzę akcję post na ten sam plik np: formularz.php, użytkownik wypełnia pola i zostawia jedno lub ileś tam i klika submit. W pliku formularz.php
To jest tylko jeden sposób na wyświetlenie zmian w wypadku błędnych danych. Jeżeli chodzi o podświetlenie to stosujesz css, np: Kod .wszystkook{ background: #fefefe; border: 1px solid #ddd; color: #555; font-family: verdana, helvetica, sans-serif; font-size: 11px; margin: 5px; padding: 2px; vertical-align: middle; } I dodajesz do przycisku class='wszystkook' itd... Wszystko zalezy od twoje wyobraźni. Mam nadzieję, że chociaż trochę przybliżyłem Ci o co chodzi w tym wszystkim. m/w będzie to wyglądać tak:
Pisałem z głowy więc w razie czego pisz bo mogą być błędy winksmiley.jpg Ten post edytował Qleer 1.07.2008, 14:33:31 -------------------- zmoderowano
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 658 Pomógł: 37 Dołączył: 4.06.2005 Skąd: Wawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To jest bardzo proste. Dam Ci taki mały opis i powinieneś już zrozumieć. Ja bym to zrobił tak: Posiadam jakieś pola do formularza - tworzę akcję post na ten sam plik np: formularz.php, użytkownik wypełnia pola i zostawia jedno lub ileś tam i klika submit. Pisałem z głowy więc w razie czego pisz bo mogą być błędy winksmiley.jpg Oki to pokombinuję tak jak mówisz Dzięki Pozdrawiam Redelek -------------------- Pozdrawiam
Piotrek R |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 6.07.2025 - 21:28 |