![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 140 Pomógł: 0 Dołączył: 11.09.2006 Skąd: Jaworzno Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
mam kilka stron z spora ilością tekstu. chciałbym prosić o gotowca bo o js nie mam pojęcia aby sam pisać, aby był taki bajerek: na stronie kilka razy występuje słowo wp. chciałbym aby było ono kolorowane. tekst tej strony jest wyświetlany z bazy SQL i pod jednym wygladem pojawia się inny tekst ale zawsze słowo wp ma byc kolorowane, ma być linkiem oczywiście do www.wp.pl. Chciałbym aby skrypt był możliwy do rozbudowy dla innych kombinacji słów-> linków,kolor Może gdzies taki gotowiec istnieje to dajcie namiary bo nie wiem nawet zbytnio jak zabrać się za szukanie tego. Pozdrawiam Mateusz |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 2 921 Pomógł: 269 Dołączył: 11.08.2005 Skąd: 127.0.0.1 ![]() |
Przenoszę na szukam.
-------------------- I would love to change the world, but they won't give me the source code.
My software never has bugs. It just develops random features. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 085 Pomógł: 231 Dołączył: 12.05.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wiem co prawda gdzie czegoś takiego szukać, ale ze swojej strony mogę zaproponować rozwiązanie w tym stylu:
Swoją drogą myślę, że lepiej byłoby to zrobić na poziomie wyświetlania z bazy przez php. Wtedy przynajmniej każdy niezależnie od ustawień przeglądarki zobaczy te linki. Ten post edytował Shili 1.07.2008, 11:19:43 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 140 Pomógł: 0 Dołączył: 11.09.2006 Skąd: Jaworzno Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dzięki za pomoc. jestem w pracy to nie moge sprawdzić jak to zadziała na pełnej stronie z php ale tak na szybko w czystym html działe perfekcyjnie. napewno będzie zastosowana klasa.
co do podpięcia tego zamieniania pod php to teraz tak własnie działa. chciałbym jednak sprawdzic co jest szybsze i mniej obciążające całosć stronki. Dzięki jeszcze raz. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 04:58 |