![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 58 Pomógł: 0 Dołączył: 27.04.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam zrobiłem sobie taki dośc prosty sytem news . Każdy nowy news jest wyświeltany w table . No i tam gdzie jest przerwa pomiędzy jednym newsem a drugim newsem robi sie tabela z pustą kolumną a ja chciałbym aby tam poprostu był tak jak by enter . Pusty odstęp. A sam news ma być w tabeli .
Próbowałem dawać border td jednak nic . Zagnieżdżałem tabele w tabeli też nic coś kombinowałęm z jakimś przejesciem do drugiej lini "\n" też mi nie wyszło. WIęc proszę was o pomoc |news | ___________________________ |pusta kolumna ktora ma zniknac| ____________________________ |news 2 | Tak to mniej więcej wygląda ta tabela w której się wyświetlają Ten post edytował batman 1.07.2008, 10:46:12
Powód edycji: poprawiłem temat
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 403 Pomógł: 68 Dołączył: 20.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A nie możesz zrobić np tak:
i każdy news jest w osobnej tabelce to wszystko możesz zapakować w jeszcze jedną tabelę do layoutu albo coś Ten post edytował f1xer 1.07.2008, 10:36:35 -------------------- Pomogłem? wyraź to i kliknij "Pomógł"
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 374 Pomógł: 149 Dołączył: 1.03.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przede wszystkim uporządkuj kod, bo w Tym to nic nie widać. Zamiast:
Lepiej wygląda (jest łatwiejsze do opanowania) coś takiego:
To tyle w kwestii ładniejszego wyglądu. Osobiście uważam, że tworzenie tabelki jednokolumnowej w której komórkach zagnieżdżone są inne tabelki w dodatku jednopolowe to masakra. Takie dane (skoro jeden rekord = jeden wiersz z jedną komórką) powinny być wyświetlane jako lista nienumerowana, a jej wygląd ustala się na stylach. A jak koniecznie chcesz tabelkę to taką:
Prawda, że wygląda lepiej? Ten post edytował JoShiMa 1.07.2008, 11:41:54 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 46 Pomógł: 10 Dołączył: 30.06.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mimo wszystko polecamy rozwiązanie bez tabelek:
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 58 Pomógł: 0 Dołączył: 27.04.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki za pomoc . Mam jeszcze jedno pytanie troche nie z tematem związane ale juz nie będę zaśmiecał forum blachostką .
Np , chcę aby dostęp do pisania nicku miała jeszcze jedna osoba o nicku tester.
w ten sposób mi nie działa . Czy ktos mógł by mi doradzic jak ? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 085 Pomógł: 231 Dołączył: 12.05.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 51 Pomógł: 7 Dołączył: 6.06.2008 Skąd: Gdzieś na dysku twardym. Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Lub można zrobić na tablice
![]()
Ten post edytował Qleer 1.07.2008, 14:03:33 -------------------- zmoderowano
|
|
|
![]()
|
|
Dziękuje wam za pomoc kliknąłem kazdemu po pomógł . Wszystkiego po troche mi się przydało . Pozdrawiam .
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 18:37 |