![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 76 Pomógł: 1 Dołączył: 1.07.2008 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na jednej ze stron znalazłem skrypt do rejestracji gdzie autor na poczatku mówi że nalezy utworzyc baze MYSQL...i podaje kod:
CREATE TABLE `users` ( `id` int(11) NOT NULL auto_increment, `user` varchar(50) NOT NULL default '', `pass` varchar(50) NOT NULL default '', `nick` varchar(50) NOT NULL default '', PRIMARY KEY (`id`) ) TYPE=MyISAM AUTO_INCREMENT=17 ; Moje pytanie gdzie ten kod umieszczamy? Próbowalem go wkleić do pliku index.php (na samym poczatku)...ale podczas uruchomiania jakies bledy wyskakuja i caly skrypt rejestracji nie dziala... Ludzie pomożcie jak stworzyc tą bazę MYSQL...Ale tak krok po kroku jak dla żółtodzioba... pozdr |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 231 Pomógł: 17 Dołączył: 26.08.2007 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Musisz zalogować sie do bazy MySQL i tam przez zapytanie SQL to wykonać
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 374 Pomógł: 149 Dołączył: 1.03.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ale tak krok po kroku jak dla żółtodzioba... A gdzie masz tę bazę? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 781 Pomógł: 256 Dołączył: 29.06.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Masz na screenie pokazane jak to zrobić znaczyłem najpierw klikasz sql potem wklejasz tam kod i potem dajesz wykonaj
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 374 Pomógł: 149 Dołączył: 1.03.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak się korzysta z phpMyAdmin to w ogóle nie ma konieczności dodawać w ten sposób bazy czy tabelki bo to się robi w odpowiednim formularzu wpisując parametry.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 781 Pomógł: 256 Dołączył: 29.06.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Stwórz sobie plik np baza.php i wklej ten kod
Oczywiscie zmien swoje dane od bazy i odpal plik u siebie na serwerze www.twojastrona.pl/baza.php i powinna sie tebela dodać Ten post edytował kefirek 1.07.2008, 11:07:56 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 76 Pomógł: 1 Dołączył: 1.07.2008 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kefirek dzieki...twoj skrypt mi pomogł
Jak juz pisałem wcześniej walczę (z pewnie prostym dla was...ale ja w php i msql zagłebiam sie od wczoraj) skryptem rejestracji i logowania... Utworzylem baze, tabele...aopalam skrypt i wyskakuje: Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cookie - headers already sent by (output started at C:\xampp\htdocs\funkcje.php:161) in C:\xampp\htdocs\index.php on line 5 Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at C:\xampp\htdocs\funkcje.php:161) in C:\xampp\htdocs\index.php on line 5 skrypt w pliku index.php to: <?php //wczytanie pliku z funkcjami require_once ("funkcje.php"); //rozpoczęcie sesji session_start(); session_cache_limiter('nocache'); //formularz logowania wy_form_logo(); ?> Wlasciwie to nie wiem czy to w tym pliku jest akurat błąd...jak ktos znalazł by chwilke dla lamera to będę wdzięczny pozdr |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 385 Pomógł: 48 Dołączył: 23.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
popraw na tak:
Ten post edytował Lejto 1.07.2008, 12:38:27 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 51 Pomógł: 7 Dołączył: 6.06.2008 Skąd: Gdzieś na dysku twardym. Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kefirek dzieki...twoj skrypt mi pomogł Jak juz pisałem wcześniej walczę (z pewnie prostym dla was...ale ja w php i msql zagłebiam sie od wczoraj) skryptem rejestracji i logowania... Utworzylem baze, tabele...aopalam skrypt i wyskakuje: Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cookie - headers already sent by (output started at C:\xampp\htdocs\funkcje.php:161) in C:\xampp\htdocs\index.php on line 5 Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at C:\xampp\htdocs\funkcje.php:161) in C:\xampp\htdocs\index.php on line 5 skrypt w pliku index.php to: <?php //wczytanie pliku z funkcjami require_once ("funkcje.php"); //rozpoczęcie sesji session_start(); session_cache_limiter('nocache'); //formularz logowania wy_form_logo(); ?> Wlasciwie to nie wiem czy to w tym pliku jest akurat błąd...jak ktos znalazł by chwilke dla lamera to będę wdzięczny pozdr Opis tego błędu i sposób jego wyrzucenia jest w FAQ PHPEdita (Jest o tym przyklejony temat). Link: http://phpedia.pl/wiki/Cannot_add_header_i...rs_already_sent Myślę, że te informacje będą pomocne ![]() -------------------- zmoderowano
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 10:55 |