![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 148 Pomógł: 230 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czy cURL ma jakąś opcję, dzięki której można przekazać nagłówek MIME wysyłanego pliku? Najlepiej by było bez użycia exec/system/passthru, jednak jeśli nie ma innej możliwości... ;/
Pozwolę se odświeżyć temat... Próbowałem z CURLOPT_HTTPHEADER ustawiając Content-type: ale albo źle to robie albo nie działa... widze, że pomimo kilkudziesięciu odsłonięć nadal cisza... ;/ ale czekam dalej... może ktoś wpadnie na jakiś pomysł Ten post edytował pyro 2.07.2008, 20:10:11 -------------------- ET LINGUA EIUS LOQUETUR IUDICIUM
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 033 Pomógł: 125 Dołączył: 17.09.2005 Skąd: Żywiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zakładając, że na stronie jest taki formularz:
do serwera zostaną wysłane najprawdopodobniej takie dane: Kod Content-Type: multipart/form-data; boundary=----------aabbccddee Content-Length: 12345 ----------aabbccddee Content-Disposition: form-data; name="text1" TEST1 ----------aabbccddee Content-Disposition: form-data; name="text2" TEST2 ----------aabbccddee Content-Disposition: form-data; name="file1"; filename="TEST3.txt" Content-Type: text/plain Treść pliku TEST3.txt wstawiona bezpośrednio do pliku. Jeśli będzie kodowana przy użyciu base64_encode() to należy to uwzględnić w nagłówkach pliku Treść nie może zawierać ciągu boundary: "----------aabbccddee" Mogą za to być entery;] ----------aabbccddee Content-Disposition: form-data; name="file2"; filename="TEST4.jpg" Content-Type: image/jpeg JPG&^$*^*# 453$%34trgreG34g$#4#%^436$##$34 ;34%#$^#$ER::;:$#:$#:$#>$#>;[43;543534?>:#$%:[[?/][43/%>?34 /3 '!!,.'45/43'5/34'5'/43'5/'34//.'34 (...) ;';324@#$%@>#{% ----------aabbccddee Problem leży pewnie w tym, że nagłówki z CURLOPT_HTTPHEADER lądują na samej górze (jeszcze przed pierwszym boundary), a ty chcesz je mieć przypisane do konkretnego pliku. Nie mam zielonego pojęcia jak to zrobić w cURL. Jedyne co mogę doradzić, to użycie jakiegoś skanera pakietów na trasie: SERWER_Z_CURL <---> SERWER_DO_KTÓREGO_WYSYŁANE_SĄ_PLIKI I testowanie różnych metod, aż żądanie wysłane przez cURL będzie zbliżone do tego, co podałem na górze. Jeśli nie wyjdzie, to pozostaje fsockopen" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual, które z tym zadaniem poradzi sobie na pewno ;] -------------------- "Sumienie mam czyste, bo nieużywane."
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 148 Pomógł: 230 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ok, jest to jakieś rozwiązanie
![]() -------------------- ET LINGUA EIUS LOQUETUR IUDICIUM
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 711 Pomógł: 127 Dołączył: 5.07.2008 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 15.07.2025 - 17:32 |