![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 476 Pomógł: 96 Dołączył: 10.04.2008 Skąd: Koszalin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wiem czy dobry dział jak coś proszę przenieś
![]() Otóż mam taki problem miałem serwer dedykowany w holandii ale mniejsza z tym gdzie ;p i przeniosłem stronę z niego na innego dedyka w niemczech i jest taki oto problem, użytkownicy neostrady mają problem z wejściem na stronę, jedynym rozwiązaniem jest zmiana przez nich dns na komputerze na np. dns'y TP, ale jest to trochę uciążliwę i co za tym idzie tracę sporo użytkowników przez ten problem. Czy ktoś wie co może byc przyczyną? Pozdrawiam -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 116 Pomógł: 119 Dołączył: 10.05.2005 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
trzeba poczekać aż DNS się zaktualizują... czasem to niestety trwa... ale kiedyś nastąpi
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 476 Pomógł: 96 Dołączył: 10.04.2008 Skąd: Koszalin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To nie jest wina rozniesienia DNS na pewno, ponieważ zmianę serwera miałem ok. 1 mies temu, czyli dns już dawno się rozniosły
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 246 Pomógł: 8 Dołączył: 2.04.2006 Skąd: Gliwice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
aktualizacja DNS to maksymalnie 4 dni robocze z tego co mi wiadomo.
jedynym rozwiązaniem jest zmiana przez nich dns na komputerze na np. dns'y TP ale co wszyscy zmieniaja sobie DNS na komputerze ? powinni uzywac DNS TPSA, jezeli masz internet od ISP X to uzywasz jego DNS i tyle.. |
|
|
![]()
|
|
Tak ale np. ja mam neo i livebox i po przeinstalowaniu systemu systemu, w ustawieniach dns jest aby pobierało automatycznie, i wtedy nie mogę właśnie wejść na stronę, muszę zmienić tam dnsy na jakieś inne, a to jest uciążliwe i nie wszyscy userzy przecież o tym wiedzą.
Jeśli nie zmienię tych dns to jak wpisze w cmd ping domena to kieruję ją na stare ip serwera, a on już nie istnieje ![]() Ten post edytował pitu120 1.07.2008, 18:33:05 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 246 Pomógł: 8 Dołączył: 2.04.2006 Skąd: Gliwice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
czyli jeżeli dobrze rozumiem, dns które domyslnie uzywa TPSA nie sa zaktualizowane. Wiec proponuje poprosic o pomoc firme u ktorej masz wykupiona domene o ponowne zmiane DNS, ponowna aktualizacja danych
![]() |
|
|
![]()
|
|
Tylko czemu to się przytrafiło przy zmianie serwera, myślę, że to wina może być po tej stronie.
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 26.06.2025 - 11:05 |