![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 51 Pomógł: 7 Dołączył: 6.06.2008 Skąd: Gdzieś na dysku twardym. Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Właśnie w jakimś temacie troszkę urządziłem sobie pogawędkę z użytkownikiem na temat Smarty. Bardzo mi się podoba ta klasa jednak jest wolna - dopiero teraz zdałem sobie sprawę, że pomimo iż jest prosta, wygodna w użyciu to jednak mocno może obciążać przyszły serwis. Może dlatego teraz sobie zdałem sprawę bo jestem na ukończeniu skryptu ![]() Przechodzimy do mojego pytania. Jaką drogę najlepiej obrać do wyświetlania strony: 1) Wszystko zaimplementować do jednego pliku bez żadnych klas, będzie szybkie ale nieczytelne ... 2) Używać dalej smarty - wolny skrypt ale bardzo przejrzysty. 3) Zmienić klasę na inną - szybszą, lub napisać własną. 4) Może zmienić silnik strony i pozamieniać pliki tpl na xsl i zostać właśnie przy formatach xml i xls ? Takiego rodzaju wyświetlania używa np: fotka.pl 5) Dać sobie siana ... Ja osobiście wybrał bym 4 rozwiązanie, jednak nie jestem pewien czy jest ono wystarczająco szybkie - może jest ![]() Z góry dzięki za odpowiedź. Ten post edytował Qleer 28.06.2008, 20:00:26 -------------------- zmoderowano
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 17:48 |