![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 25 Pomógł: 0 Dołączył: 14.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przejrzałem kilka przykładów ale niewidze błędu jaki popełniam. Kod jest nieco nieskładny gdyż wiele razy go modyfikowałem szukając rozwiązania. Nierozumie jak odczytać wiersz z tablicy, istotne jest to że napewno będzie to tylko jeden wiersz zawierający kilka pól.
CODE $db = @mysql_select_db('school', $connection) or die ('bł±d wyboru bazy'); $pytanie = "SELECT submenumenu FROM menu WHERE name='$strona'"; $query = mysql_query($pytanie); echo $query; $wiersz = mysql_fetch_array($query); echo $wiersz; foreach ( $wiersz as $key => $value) { echo $key; } Otrzymuje błędy: Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in szkola/index.php on line 13 Warning: Invalid argument supplied for foreach() in szkola/index.php on line 15 Ten post edytował Demerzel 28.06.2008, 18:21:28 |
|
|
![]()
|
|
![]() Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 3 045 Pomógł: 290 Dołączył: 20.01.2007 ![]() |
Proszę o dodanie odpowiedniego bbcode.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 291 Pomógł: 45 Dołączył: 21.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jeśli masz kilka wartości. mam nadzieję że nie popełniłem żadnej literówki. Ten post edytował klocu 28.06.2008, 18:36:48 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 25 Pomógł: 0 Dołączył: 14.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Niestety doszedłem przed chwilą do niemal identycznego zapisu, niewyświetlał on żadnego wyniku. Zmieniłem go na dokładnie ten zaproponowany, tak samo niepokazuje żadnego wyniku ani zadnego błędu. Zapytanie takie zadane bezpośrednio w bazie daje oczekiwany wynik.
Kod SELECT submenu FROM menu WHERE name='HTML' Daje w odpowiedzi nazew kolumny i 1. Dlaczego zaproponowany kod nie pokazuje w przeglądarce 1? Przy czym submenumenu było błędem we wstawionym wcześniej przezemnie kodzie. Znalazłem błąd. Zaproponowany kod był poprawny. Ten post edytował Demerzel 28.06.2008, 19:05:57 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 25.07.2025 - 09:47 |