![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 422 Pomógł: 0 Dołączył: 14.12.2005 Skąd: Wałbrzych Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Piszę sobie pewien agregator newsów, który pobiera je z kanałów RSS. Wszystko działa jak trzeba, ale do czasu kiedy jestem zmuszony pobierać RSS w kodowaniu innym niż UTF-8. Otrzymuje taki o to wyjątek:
Cytat Error: DOMDocument cannot parse XML: DOMDocument::loadXML() [<a href='function.DOMDocument-loadXML'>function.DOMDocument-loadXML</a>]: PCDATA invalid Char value 7 in Entity, line: 26 Source: http://sport.wp.pl/kat,1781,rss.xm Jest to spowodowane najprawdopodobniej polskimi znakami.. Jak to rozwiązać szybko i skutecznie ? Ten post edytował Balon 28.06.2008, 11:02:19 -------------------- Postura wielka i morda wredna, jestem Balon, kozak z osiedla !
bzdury.pl - Królestwo rozrywki |
|
|
![]()
|
|
![]() Admin Techniczny Grupa: Administratorzy Postów: 2 071 Pomógł: 93 Dołączył: 5.07.2005 Skąd: Olsztyn ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 422 Pomógł: 0 Dołączył: 14.12.2005 Skąd: Wałbrzych Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czyli najpierw pobrać tekst, a nie bezpośrednio podawać adres RSS do Zend_Feed_Rss? I taki tekst przekonwertować, a potem podać do Zend_Feed_Rss? Ok, rozumiem, dzięki.
-------------------- Postura wielka i morda wredna, jestem Balon, kozak z osiedla !
bzdury.pl - Królestwo rozrywki |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 26.06.2025 - 19:39 |