![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 51 Pomógł: 1 Dołączył: 26.08.2006 Skąd: Simplicity Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chciałbym dla mojego bloga napisać skrypt do obsługi newsów. Mam z tym jednak mały problem. Otóż chciałbym oprzeć go o pliki. I tu leży kłopot: jak zaczytać zawartości plików/działów do jednej tablicy i wyświetlić, gdy czytelnik będzie na stronie głównej(w index.php mają być wyświetlane wszystkie notki, bez względu na podział na kategorie)? Bardzo proszę o pomoc i pozdrawiam.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 224 Pomógł: 18 Dołączył: 4.02.2003 Skąd: Częstochowa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
(działy muszą być oddzielone <enterem>) -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 51 Pomógł: 1 Dołączył: 26.08.2006 Skąd: Simplicity Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie zrozumiałeś, o co mi chodzi. Raczej o coś takiego:
//plik php.txt(/tag/php)
//plik cpp.txt(/tag/cpp) Gdy użytkownik otwiera index.php, chciałbym, żeby notki z obu tych działów były wyświetlane razem, jako
Ten post edytował fjellah 27.06.2008, 18:32:20 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Admin Techniczny Grupa: Administratorzy Postów: 2 071 Pomógł: 93 Dołączył: 5.07.2005 Skąd: Olsztyn ![]() |
co nie zmienia niczego w tym co napisał rafalp zapisujesz te newsy w plikach a potem otwierasz pliki i wyswietlasz ich tresc (po wybranej obrobce)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 873 Pomógł: 152 Dołączył: 9.04.2006 Skąd: Berlin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak masz je w osobnych plikach to scandir" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual i jak coś Ci nie wyjdzie to pokaż, a pomożemy.
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 23.06.2025 - 22:50 |