![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 367 Pomógł: 17 Dołączył: 4.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć
Chciałbym zapytać czy prócz "posłańca" istnieje jakaś inna możliwość aby za pomocą adresu IP w sieci lokalnej wysłac komunikat np: do użytkonika 192.168.1.10 o treści "bla bla bla"?? Być może są do tego jakieś programy ![]() ![]() ![]() Od mojego operatora sieci dostaje komunikaty np: przypominające o terminie zapłaty za neta poprzez przeglądarkę .... odbywa się to na zasadzie takiej że jak np: uruchomię przeglądarkę to zamiast strony startowej pokazuje mi się ten komunikat a pod spodem odnośnik ( uznaj tą wiadomość za przeczytaną ) po czym jak na niego kliknę to normalnie już otwiera mi się startówka... może coś takiego robi jakiś ogólnodostępny program ![]() Ten post edytował kwiateusz 27.06.2008, 18:45:07 |
|
|
![]()
|
|
![]() Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 3 045 Pomógł: 290 Dołączył: 20.01.2007 ![]() |
Na routerze tego nie zrobisz, postaw serwer i będziesz miał pole do popisu.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zeby komunikat dotarl ktos musi go odebrac softem, ktory jest odpalony i ktory sie tym samym protokolem komunikuje.
Jako ze poslaniec jest w kazdej windzie, to sie niejako sprawdza. -------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 387 Pomógł: 273 Dołączył: 18.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Potrzebujesz serwera do routingu (zamiast routera) albo router to umożliwi. Myślę, że na linuksowym WRT54GL dałoby się to zrobić
![]() Bo inaczej raczej nic z tego ![]() -------------------- XMPP: l0ud@chrome.pl
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 789 Pomógł: 41 Dołączył: 30.10.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A co to za router? Wszystko można względnie do używanego oprogramowania zrobić. Na przykład LMS to fajne cacko (nie używam, ale jak czytam, to niezłe możliwości ma) - http://lms.rulez.pl
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 367 Pomógł: 17 Dołączył: 4.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hmm no szkoda troszkę bo widze że tu u mnie aż lgną do tej sieci
![]() Po tym jak by sie Ci klienci zachowali mógłbym zastanawiać się nad otwarciem własnej działalności.... zresztą już teraz wysłałem zapytanko do dialogu... może jeszcze później porównam go z TKTelekomem bo mają fajne światełka w każdym praktycznie większym mieście. Tak przy okazji rozkręcenia tematu dlaczego na tym forum nie ma nic o sieciach ![]() ![]() jeśli macie jakieś pomysły jeszcze odnośnie mojego pytania to bardzo proszę o ich przedstawienie ![]() A co to za router? Wszystko można względnie do używanego oprogramowania zrobić. Na przykład LMS to fajne cacko (nie używam, ale jak czytam, to niezłe możliwości ma) - <a href="http://lms.rulez.pl" target="_blank">http://lms.rulez.pl</a> Obecnie nic szczególnego ale to ASUS WL500W. Wiem wiem ma skopanego Qos`a ale póki co tylko obczajam teren Widać ma niezły zasięg ![]() CO do twojego cytatu to widzż że to niezłe cacko i można wysyłać wiadomości do konkretnych użytkowników ![]() Ten post edytował kosmos 27.06.2008, 18:21:59 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 866 Pomógł: 32 Dołączył: 2.06.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ASUS WL500W? Na tym postawisz OpenWRT, Linux taki
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Poproszę o więcej szczegułów
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 387 Pomógł: 273 Dołączył: 18.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zobacz np. tutaj:
http://openlinksys.info/forum/viewforum.php?forum_id=27 -------------------- XMPP: l0ud@chrome.pl
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 335 Pomógł: 6 Dołączył: 7.03.2002 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przekieruj caly ruch na swoj komputer a u siebie postaw proxy - albo po prostu postaw proxy na routerze.
Wtedy bedziesz mogl po przez proxy udzielac lub nie, dostepu do sieci i wyswietlac komunikaty uzytkownikom, ktorzy korzystaja z www przez Twoja siec. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 15:57 |