![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 27.06.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Korzystam ze skryptu PHP, który pozwala na wykonanie strony w różnych językach. Dane, które są wyświetlane na stronie pobieranie są z pliku tekstowego i wywoływane za pomocą
Kod pliku tekstowego
Na stronie mam zaincludowany system newsów
I tu pojawia się problem. Ze względu na to, że strona będzie dwujęzyczna, chciałem żeby w zależności od wyboru języka do strony były dołączne newsy w odpowiednim języku. Myślałem, że jeżeli w kodzie strony dam wywołanie z pliku tekstowego a w pliku tekstowym umieszczę
będzie wszystko grało. Niestety newsy się nie wyświetlają. Podglądając kod strony mam coś takiego czyli zamiast wykonać polecenie i dołączyć newsy, wyświetla kod PHP. Jak to inaczej zapisać, żeby chodziło? Ten post edytował Danoc 27.06.2008, 13:16:25 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 130 Pomógł: 3 Dołączył: 10.12.2007 Skąd: Bielsko-Biała Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
usuń te cudzysłowia ' '
na
Ten post edytował Czapla 27.06.2008, 11:34:13 -------------------- Life is a game, continue playing and try to be a pr0.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 27.06.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Niestety otrzymuję błąd:
Parse error: syntax error, unexpected '<' in <b>/home/platne/jedrzejak/public_html/languages/pl/napisy.txt</b> on line 7 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 130 Pomógł: 3 Dołączył: 10.12.2007 Skąd: Bielsko-Biała Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
bo jesteś ciągle w php
muszisz usunąć jeszcze znaczniki <?php i ?>, policz czy ci się zgadza liczba otwarć i zamknięć Pozdrawiam Ten post edytował Czapla 27.06.2008, 11:44:59 -------------------- Life is a game, continue playing and try to be a pr0.
|
|
|
![]()
|
|
Jak wpisałem tak
to zwraca mi błąd: Parse error: syntax error, unexpected T_VARIABLE in /home/platne/jedrzejak/public_html/languages/pl/napisy.txt on line 7 Ten post edytował Danoc 27.06.2008, 13:17:03 |
|
|
![]()
|
|
poczytaj jaką ma skladnie język php
na
A tak? Ten post edytował Czapla 27.06.2008, 12:54:35 -------------------- Life is a game, continue playing and try to be a pr0.
|
|
|
![]()
|
|
Niestety
Parse error: syntax error, unexpected T_VARIABLE in /home/platne/jedrzejak/public_html/languages/pl/napisy.txt on line 6 A o składni czytałem, ale jak na razie nie wiele rozumię. ![]() |
|
|
![]()
|
|
wrzuć cały kod pliku jaki teraz masz
V a jaki to ma związek z tym błędem? staram ci się pomoc a ty utrudniasz sprawę. więcej informacji! moj telepator nawala :/ Cytat To znaczy? Przykro mi musisz iść do wróżki, bo ja nie jestem w stanie ci pomóc .... Ten post edytował Czapla 27.06.2008, 13:43:15 -------------------- Life is a game, continue playing and try to be a pr0.
|
|
|
![]()
|
|
To jest kod strony na której powinny być wyświetlane newsy
To jest kod pliku tekstowego z którego są pobierane dane
I błąd Cytat Parse error: syntax error, unexpected T_VARIABLE in /home/platne/jedrzejak/public_html/languages/pl/napisy.txt on line 6 staram ci się pomoc a ty utrudniasz sprawę. więcej informacji! Jakie informacje jeszcze Ci podać? moj telepator nawala :/ To znaczy? Przykro mi musisz iść do wróżki, bo ja nie jestem w stanie ci pomóc .... W takim razie dzięki za dobre chęci. Mam nadzieję, że inni forumowicze rozwiążą mój problem. Ten post edytował Danoc 27.06.2008, 13:52:13 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 8.07.2025 - 06:57 |