![]() |
![]() |
-Lucyferix- |
![]() ![]()
|
Goście ![]() |
Witam,
dopiero zaczynam zabawę z php i chcę napisać jakiś skrypt na przekształcanie tekstu. Chodzi o to że jak wpisze w pole tekstowe np. "N" to poniżej wyświetli mi się zamiast tego wyświetli mi się "2". Po prostu zamienianie znaków na liczby lub coś w tym stylu. Nie wiem za pomocą jakiej funkcji napisać taki skrypt. Proszę o jakąś podpowiedź i pozdrawiam ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 085 Pomógł: 231 Dołączył: 12.05.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
-Lucyferix- |
![]()
|
Goście ![]() |
No tak po wysłaniu formularza. Tak chyba najprościej jak dla początkującego.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 085 Pomógł: 231 Dołączył: 12.05.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Inaczej się nawet nie da, php jest wykonywane przecież po stronie serwera
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Admin Techniczny Grupa: Administratorzy Postów: 2 071 Pomógł: 93 Dołączył: 5.07.2005 Skąd: Olsztyn ![]() |
str_replace" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual
i jak sie nie da? zwyczajnie tekst w formularzu wysyłany postem do skryptu, przetwarzany i zwracany przez echo or sth ![]() |
|
|
![]()
|
|
Nie da się - strona musi być przeładowana, o to mi chodziło, może nieprecyzyjnie się wyraziłam. Str_replace zresztą już też podałam
![]() |
|
|
-Lucyferix- |
![]()
|
Goście ![]() |
już działa dzięki
![]() a oto cały skrypt ![]() ![]()
|
|
|