![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zapytanie i stronicowanie:
odczyt wygląda tak:
Wyszukuje rekordy, w tym wypadku 10 na stronę, jednak gdy mam 20 czy 200 wczytanych rekordów, owszem są one stronicowane co 10 na każdą stronę, ale gdy chcę zobaczyć stronę nr 2, lub 50 to zamiast się normalnie odczytać w stronicowaniu:
skrypt się wykrzacza i pobierane są wszytkie rekordy z bazy, a co za tym idzie, wyglada to tak:
W zalezności od ilości rekordów w bazie... -------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW i nie mam GG.
Niektóre języki programowania, na przykład C# są znane z niezwykłej przenośności (kompatybilność ze wszystkimi wersjami Visty jest wiele warta). |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 856 Pomógł: 19 Dołączył: 30.08.2005 Skąd: 100lica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Spróbuj może wyświetlić zapytanie. Będzie łatwiej zobaczyć gdzie masz błąd
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zmieniłem z LIKE na FULLTEXT i działa owiele szybciej, jednak nie działa przy tym stronicowanie... -------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW i nie mam GG.
Niektóre języki programowania, na przykład C# są znane z niezwykłej przenośności (kompatybilność ze wszystkimi wersjami Visty jest wiele warta). |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 856 Pomógł: 19 Dołączył: 30.08.2005 Skąd: 100lica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak możesz to nie uzywaj mysql_num_rows(). Lepiej w tym celu użyć count(*)
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Ok, poprawiłem conieco, ale nadal coś jest skopane bo po kliknieciu w link np. [2] nic się nie dzieje poza tym ze w adresie jest np. first=20, ale żadnych wyników nie ma, :/ coś chyba w zapytaniach źle zrobiłem z tym count.
Ten post edytował !*! 27.06.2008, 01:15:50 -------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW i nie mam GG.
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 595 Pomógł: 282 Dołączył: 24.09.2007 Skąd: Reda, Pomorskie. Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
miałeś:
a przerobiłeś to na:
naprawdę nie widzisz gdzie jest problem? nie wiesz jak się stronicuje dane pobierane z bazy MySQL? no to podpowiem, wywaliłeś z zapytania klauzulę LIMIT która (jak sama nazwa wskazuje) ogranicza wyniki zwracane przez zapytanie do określonego limitu - w naszym przypadku do konkretnej podstrony ... powodzenia. -------------------- - Oh no, my young coder. You will find that it is you who are mistaken, about a great many things... - |
|
|
![]()
|
|
Heh, tak widziałem to już rano :/ drobnostka ale nie widziałem tego po 2 :/ emm tylko że... nadal nie wiem co jest nie tak z zapytaniem... bo chyba o zapytanie musi chodzić, GET[first]; nadal nie przesyła danych do linku [2][3][4][5] itp.
Nie jestem pewien czy to zrobiłem dobrze
-------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW i nie mam GG.
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 595 Pomógł: 282 Dołączył: 24.09.2007 Skąd: Reda, Pomorskie. Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no dobra ... podstawiasz ilość wpisów w bazie (nie stron) do zmiennej $red i ...
![]() ![]() ![]() -------------------- - Oh no, my young coder. You will find that it is you who are mistaken, about a great many things... - |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 22.06.2025 - 17:53 |