![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 313 Pomógł: 5 Dołączył: 22.03.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam sobie taki oto skrypt sildera
i teraz chciałbym aby po przesunięciu tego sildera zmieniała mi się wartość zmiennych height i width o tutaj
Nie znam się na JS dlatego kompletnie nie mam pojęcia jak to wykonać. Będę zadowolony z każdej pomocy |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 603 Pomógł: 131 Dołączył: 24.07.2007 Skąd: Górny Śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W tej chwili jeśli dobrze widzę to height i width powinny wpływać na te wartosci w konstruktorze SWFObject.
Ale jak już utworzysz tego flasha przez SWFObject to nie będziesz mógł zmienić rozmiaru w konstruktorze. Ewentualnie możesz poczekać z utworzeniem flasha do czasu az user sobie sliderem ustali height i width. Zmiana jego rozmiaru później (po utworzeniu) MOŻE jest dostępna przez jakieś metody, ale Ci nie powiem, bo w tej chwili nie wiem. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 313 Pomógł: 5 Dołączył: 22.03.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hmm wiec co proponujesz ?
bo na początku to miałem wstawiony zwykły kod object ale ten jest taki poprawny i czytelny (SWFObject) i może da się to jakoś rozwiązać :-) |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 603 Pomógł: 131 Dołączył: 24.07.2007 Skąd: Górny Śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A co chcesz osiągnąć? Dynamiczną zmianę rozmiaru flasha w trakcie odtwarzania:>?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Osiągnąć chcę to że poruszając silderem poziomym zwiększam/zmniejszam rozmiar flasha
|
|
|
![]()
|
|
Przejżyj kod tej strony: http://www.gry.pl/gra/Quix_2.html Można tu plusem i minusem zmieniać rozmiar, na tej podstawie powinno się dać, bez większych problemów, osiagnąć to co chcesz:)
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 08:26 |