![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 212 Pomógł: 0 Dołączył: 18.12.2003 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Mam takie zapytanie:
i mam problem z tym: data_save="'.NOW().'" chodzi o to że podczas zapisywania w formularzu ma się ładować do pola w bazie aktualna data, zamiast tego wyskakuje mi błąd: Fatal error: Call to undefined function now() in C:\Program Files\xampp\htdocs\search.php on line 58 Jak widać mam to na xamppie i mam nadzieje że nie chodzi tu o jakieś dodatkowe biblioteki ? -------------------- "timeo danaos at dona ferentes"
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
NOW() to jest funkcja mysql a nie php. I juz wiesz gdzie masz blad?
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 212 Pomógł: 0 Dołączył: 18.12.2003 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie za bardzo....
-------------------- "timeo danaos at dona ferentes"
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
odpowiedziales na mojego posta po 5 minutach. Naprawde zastanowiles sie nad tym?
Rozrozniasz mysql od php?
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
rzeczywiście działa...
myślałem że chodziło Ci o post w złym dziale dopiero ucze się mysqla i akurat nie wiedziałem o tym że w tych funkcjach nie stosuje sie '' dzieki ... -------------------- "timeo danaos at dona ferentes"
|
|
|
![]()
|
|
Cytat i akurat nie wiedziałem o tym że w tych funkcjach nie stosuje sie '' widze dalej nie wiesz co zrobiles źle.te twoje konstrukcje "'.NOW().'" spowodowaly ze wyszedles z sql do php. A w php nie masz czegos takiego jak NOW() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 15:31 |