![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 33 Pomógł: 0 Dołączył: 16.11.2003 Skąd: Andrychów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam sobie taki skrypcik, ktory w moim sklepie ma wyswietlic wszystkie produkty alfabetycznie i ewentulany wybrany produkt dodac do koszyka.
Skrypt wyglada tak: alfabetycznie.php [php:1:a2d099977f]<?php <html> <head> <title>Produkty posortowane alfabetycznie</title> <LINK rel="stylesheet" href="style.css" type="text/css"> </head> <body> <? if (!isset($user_id)) { $token = md5(uniqid(rand())); setcookie("user_id",$token,time()+86400,"/","ksiegarnia.com.pl"); } $connection = mysql_connect ("localhost") or die ("nie mozna nawiazac polaczenia z serwerem"); $db = mysql_select_db("ksiegarnia", $connection) or die ("Nie mozna wybrac bazy danych"); $sql = "select IDksiazki,tytul,autor, cena, kategoria from ksiazki order by tytul asc"; $sql_result = mysql_query ($sql, $connection) or die ("Nie moge pobrac listy ksiazek"); ?> <center><h1> Produkty posortowane alfabetycznie:</h1> </center> <br><br> <? while ($row = mysql_fetch_array($sql_result)) { $IDksiazki = $row["IDksiazki"]; $tytul = $row["tytul"]; echo "<br>-<a href ="pokaz_ksiazke.php?IDksiazki=$IDksiazki">$tytul</a><br>"; } ?> </body> </html> ?>[/php:1:a2d099977f] po wyswietleniu tej strony pojawia mi sie taki warning: Warning: Cannot add header information - headers already sent by (output started at c:foxservwwwalfabetycznie.php:8) in c:foxservwwwalfabetycznie.php on line 12 Czy ktos wie co w tym wszystkim jest nie tak? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 896 Pomógł: 76 Dołączył: 15.11.2003 Skąd: Sosnowiec/Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie taki znowu on dziwny...
Cytat setcookie() określa ciasteczko (ang. cookie) do wysłania z nagłówkami HTTP. Ciasteczko musi być wysłane zanim jakiekolwiek inne nagłówki zostaną wysłane (to jest ograniczenie ciasteczek, nie php). To wymaga od ciebie umieszczenia wywołań tej funkcji przed znacznikami <html> czy <head>.
czyli tuż za "<?" nawet zaplątana spacja powoduje ten błąd |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 197 Pomógł: 0 Dołączył: 9.09.2003 Skąd: z Marsa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To pojawia się dlatego że ciacho
[php:1:648e1026cb]<?php setcookie("user_id",$token,time()+86400,"/","ksiegarnia.com.pl"); ?>[/php:1:648e1026cb] musi być wysłane do przegladarki przed czymkolwiek innym. A Ty masz na początku skryptu: Kod <html>
<head> <title>Produkty posortowane alfabetycznie</title> <LINK rel="stylesheet" href="style.css" type="text/css"> </head> <body> Co uniemożliwia mu wysłanie ciasteczka. Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 352 Pomógł: 1 Dołączył: 17.07.2003 Skąd: Kazanów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jeśli to nie pomoże (bo ja miałem czasami problemy z wyniesieniem przed te tagi to polecam walnąć na początku strony funkcję ob_start() a po zalogowaniu ob_end_flush()
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 33 Pomógł: 0 Dołączył: 16.11.2003 Skąd: Andrychów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wielkie dzieki, rzeczywiscie pomogło, mam kilka ksiazek o php, a nigdzie tam nie bylo napisane, ze cookies-y musza byc na samykm początku.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 22.06.2025 - 04:33 |