![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 295 Pomógł: 9 Dołączył: 8.02.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Cytat Notice: Undefined offset: 0 in /home/jail/home/emia/development/typo3-4.1.1-kamioni.bg/typo3/listowanie/eksport.php on line 40 wyświetla mi się to kiedy pętla sprawdza zaznaczenie checkboxa. Kiedy checkbox nie jest zaznaczony albo pętla przypadkiem trafi na numer który w ogóle nie istnieje to wyświetla taki komunikat. W jaki sposób mogę zablokować to? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 295 Pomógł: 9 Dołączył: 8.02.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no niestety mam taki problem, że czasami checkbox nie istnieje...np: pętla sprawdza czy $_POST['option'][90] ma wartość = on. Niestety checkbox a name='option[90]' nie ma. W jaki ewentualnie sposób mogę sprawdzić czy jest czy nie ma
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 38 Pomógł: 0 Dołączył: 25.06.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
isset()
http://pl2.php.net/manual/pl/function.isset.php Ten post edytował k3nsei 25.06.2008, 13:30:25 |
|
|
![]()
|
|
heh dzięki. zapomniałem o tym na śmierć - mam jeszcze jeden problemik;
Kod <?php header("Content-type: text/csv"); header("Content-disposition: attachment; filename=" . date("Y-m-d").".csv"); header("Pragma: no-cache"); function prepareCSV($aData, $sSeparator) { $aCSV = array(); foreach($aData as $aRow) { $aCSV[] = implode($sSeparator, $aRow); } return implode("\n", $aCSV); } //echo "<b>".$_POST['option'][80]."</b>"; $a = array('path_', 'cat_', 'type_', 'marke_', 'km_', 'date_', 'nutzlast_', 'firm_', 'zip_', 'tel_', 'mobile_', 'fax_', 'mail_', 'www_'); //0-13 $aDane = array(); $aDane[0]=array('Path', 'Cat', 'Type', 'Marke', 'Km', 'Date', 'Nutzlast', 'Firm', 'Zip', 'Tel', 'Mobile', 'Fax', 'Mail', 'Www'); $licznik = count($_POST['option']); for($i = 1; $i <= $licznik; $i++) { if(!isset($_POST['option'][$i])) echo "cos"; elseif($_POST['option'][$i] == 'on') { $aDane[$i]=array($_POST['path_'.$i], $_POST['cat_'.$i], $_POST['type_'.$i], $_POST['marke_'.$i], $_POST['km_'.$i], $_POST['date_'.$i], $_POST['nutzlast_'.$i], $_POST['firm_'.$i], $_POST['zip_'.$i], $_POST['tel_'.$i], $_POST['mobile_'.$i], $_POST['fax_'.$i], $_POST['mail_'.$i], $_POST['www_'.$i]); } } echo prepareCSV($aDane, ";"); ?> Mam taki kodzik który służy no importowania danych do pliku .csv. Niestety coś się kopie, w pliku owszem zapisywane są dane, ale po 4 kolumnie nagle dane schodzą wiersz niżej i cała kolejność się rypie. Nie mogę znaleźć problemu |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 592 Pomógł: 62 Dołączył: 3.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zauważ, że w pętli jedziesz od 1, żeby wszystko się zgadzało w tablicy $aDane, a czy dane w $_POST['option'][$i] nie idą od 0?
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 23:13 |