![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 555 Pomógł: 84 Dołączył: 20.02.2008 Skąd: Małopolska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
mam taki plik JS: Kod function add_bbphoto() { var atext = document.getElementById('atext'); var aphoto = document.getElementById('add_photo'); var str = atext.innerHTML + "[img="+aphoto.value+"]"; document.getElementById('atext').innerHTML = str; } i taki HTML (wycinek): Kod <td>Dodaj do artykułu podane zdjęcie:</td> <td><select name=add_photo id=add_photo style="width: 100%;" onChange="add_bbphoto();"><option value=0></option>{$Folder}</select></td> <td colspan=2><textarea name=atext id=atext style="width: 100%; height: 200px;">{$Atext}</textarea></td> dlaczego po dopisaniu czegokolwiek w polu tekstowym 'atext' funkcja add_bbphoto() przestaje dzialac? // sprawdziłem ten skrypt na kilku przeglądarkach Na FireFox i SeaMonkey zacina się po dopisaniu czegokolwiek w textarea Na Operze wogóle nie działa Na IE wszystko chodzi bez zarzutów EDIT: Dobra, udało mi się rozwiązać już ten problem. Na jakimś zagranicznym forum znalazłem podobny problem. Zamiast innerHTML powinno byc value, a więc prawidłowy skrypt JS powinien tak wyglądać: Kod function add_bbphoto() { var atext = document.getElementById('atext'); var aphoto = document.getElementById('add_photo'); var str = atext.value + "[img="+aphoto.value+"]"; document.getElementById('atext').value = str; } Może się komuś przyda... Ten post edytował Skie 25.06.2008, 16:55:38 -------------------- Wieloprocesowość i wielowątkowość w PHP, poznaj Kraken PHP!
Serwer HTTP i WebSocket w PHP | Promise/A+ Strona Domowa | Elradia MMORPG FireFox: make the web better. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 17:45 |