![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 379 Pomógł: 45 Dołączył: 30.06.2007 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Mam w skrypcie tak, że jeżeli użytkownik wybierze z menu kategorie i nie jest zaologowany to w treści wybranego menu zobaczy, że musi się zalogować żeby zobaczyć treść. Natomiast zalogowany użytkownik zobaczy całą treść. Niestety, gdy ktoś jest zalogowany to zamiast włąściwego napisu zobaczy takie coś:
Skrypt wygląda tak:
Czy ten błąd ma coś wspólnego z tym, że łącze sie tak jakby dwa razy z bazą? Raz po treśc a drugi raz po to żeby sprawdzić użytkownika? Zauważyłem, że nawet nie działa mi jak zlikwidowałem to logowanie i podział na zalogowany/gość, więc podam też kawałek kodu z menu:
Ten post edytował tomsi 24.06.2008, 21:32:25 -------------------- Jeśli Ci pomogłem kliknij "Pomógł"
Jeśli Ty mi pomogłeś kliknę "Pomógł" |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 386 Pomógł: 25 Dołączył: 28.09.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To ma raczej związek z tym że nie połączyłeś się z bazą używając mysql_connect() albo nie podałeś tego na listingu...
Ten post edytował piotrekkr 24.06.2008, 20:59:39 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 379 Pomógł: 45 Dołączył: 30.06.2007 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Tak nie dodawalem tego do listingu tutaj.
Znalazłem błąd, który polegał na tym, że połączenie z bazą danych robiłem za pomocą includowania pliku, gdzie były dane do bazy i robiłem to tak:
Zmieniłem na:
i jest ok ![]() Z racji tego, że kolega piotrekkr Cytat To ma raczej związek z tym że nie połączyłeś się z bazą używając mysql_connect() albo nie podałeś tego na listingu... w sumie dobrze mnie nakierował to zaznaczyłem mu jako pomógł.Dzięki ![]() Ten post edytował tomsi 24.06.2008, 22:33:59 -------------------- Jeśli Ci pomogłem kliknij "Pomógł"
Jeśli Ty mi pomogłeś kliknę "Pomógł" |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 08:33 |