![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 97 Pomógł: 7 Dołączył: 24.06.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, odrazu sorrki za błedy bo doiero sie wgłebiam w te tematy
sprawa wyglada nastepujaco: robie sobie stronke PHP+MySQL i zrobiłem logowanie uzytkownikow, przy poprawnycm zalogowaniu czyli -jesli nie ma takiego uzytkownika w bazie -są wymienione pole login i haslo -i oczywiscie zgadzaja sie login i haslo do jakiegos tam uzytkownika to wtedy przekierowuje mnie do poszczegolnego indexu admina, moderatora czy tez usera, oraz dodaje id_uzytkownika do nastepnej strony Kod </P><P>switch ($poz=$result['poziom'])<BR> {<BR> case 1:<BR> header("Location: ./admin/index.php?uz_id=$uz_id");<BR> exit;<BR> case 2:<BR> header("Location: ./moder/index.php?uz_id=$uz_id");<BR> exit;<BR> case 3:<BR> header("Location: ./user/index.php?uz_id=$uz_id");<BR> exit;<BR> default:<BR> header('Location: ./index.php');<BR> exit; <BR> }<BR><BR></P><P> i w nastepnej stronce chcem np dalej przesłac $uz_id w linku i nie moge sie odwołac do tej zmiennej probowałem rozne ustawienia " " ' ' oraz ; na koncu echa i nic, jakies pomysły?? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 243 Pomógł: 19 Dołączył: 12.09.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
najelpszy sposób wydrukuj sobie tą zmienne chodz zdaje mi sie ze jest bład w /user/index.php?uz_id=$uz_id ja bym dodał /user/index.php?uz_id=".$uz_id chodz moge się mylic |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 97 Pomógł: 7 Dołączył: 24.06.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sprawdziłem towoja podpowiedz i jest dokładnie tak samo, ale ta czasc kodu działa dobrze sugerujac sie adresem przekierowania
![]() głownie mi chodzi jak w nastepnej stronie mam sie odwoływac do tej zmiennej uz_id bo jesli mam linka to nawet w "ciele" ![]()
to mi nic nie wyswietla a zalezy mi na przesłanu tej zmiennej ponownie tylko ze wczesniej było przekierwanie header a teraz linkiem href ale to chyba nic nie zmienia ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 243 Pomógł: 19 Dołączył: 12.09.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 387 Pomógł: 273 Dołączył: 18.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie $_get a $_GET
-------------------- XMPP: l0ud@chrome.pl
|
|
|
![]()
|
|
Dobra działa <jupi> wielki dzieki, a pamietam jak kiedys czytałem cos o tym i probowałem z tym get ale z małej potem gets potem post
![]() aha a jak bede dodatkowo zabezpieczał stronke typu zeby jescze hasło mi przesłało na nastepna stronke a tam bede porownywał czy sie zgadza to jak ma wygladac przekierowanie/link zeby oczywiscie nie widac było hasła bo wtedy wiem odwołanie do takiej zmiennej bedzie??
|
|
|
![]()
|
|
myslałem że to oczywiste z GET dlatego napisałem z małej nastepnym razem bede pisał tak jak juz powinno być:D
|
|
|
![]()
|
|
dzieki za tamto teraz mam nastepny problem
formularz : fragment odpowadajacy zdarzeniu dodana kawału
Chcem aby ($dodaj = "INSERT INTO kawaly SET tresc='$tekst', ocena=0, uzyt_id='$uz_id'";) prawidłowo wstawiało od tabeli oraz przekierowało wraz z przyjetym $uz_id z wczesniejszej strony na nastepna (echo "<META HTTP-EQUIV='Refresh' CONTENT='3; URL=./index.php?uz_id=$uz_id'>";) Ten post edytował fenix.robi 24.06.2008, 23:27:12 |
|
|
![]()
|
|
a wczym jest dokładnie problem??
|
|
|
![]()
|
|
Sorki temat do zamkniecia, juz dawno sie uporałem, z lepszą metodą jaką jest sesja
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 17:09 |