![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 333 Pomógł: 137 Dołączył: 25.03.2008 Skąd: jesteś?? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wiem czy mogę to tu napisać więc jeśli nie to proszę o przeniesienie...
Do rzeczy, przez plik *.bat tworze inny plik *.bat i chce w nim zapisać zmienną środowiskową tak by obliczała się dopiero w tym drugim pliku a nie w pierwszym i przekazywała gotowa wartość... Z góry dzięki ![]() PS chodzi mi o znaczek przed zmienną lub w co mam wziąć zmienną dla php \$coś lub '$coś' ... Ten post edytował ShadowD 24.06.2008, 17:33:14 -------------------- Mój blog - o wszystkim i niczym ale zazwyczaj związane z informatyką! ;-)
Githube Usługi spawalnicze i monterskie | Park linowy Lublin i Okunince |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 403 Pomógł: 68 Dołączył: 20.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chcesz zapisać w pliku wartość zmiennej? czy nazwę zmiennej? i co ma się obliczać? nie rozumiem tego, jeżeli chodzi ci o to o czym myślę to spójrz na to zmienne.bat:
Kod @echo off echo @echo off > zmienne2.bat echo echo %%path%% >> zmienne2.bat echo pause >> zmienne2.bat pause po uruchomieniu tego pliku w tym samym folderze będziesz miał plik zmienne2.bat a w źródle coś takiego: Kod @echo off echo %path% pause czyli dopiero uruchamiając zmienne2.bat zobaczymy co jest w zmienne PATH -------------------- Pomogłem? wyraź to i kliknij "Pomógł"
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 04:14 |