![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 157 Pomógł: 5 Dołączył: 3.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
podczas wysyłania danych do pliku tekstowego z formularza, jeśli ktoś wpisze znak cytatu, lub apostrof, to do pliku teksotwego poprzedzany jest on ukośnikiem. Jak usunąć ten ukośnik?
Próbowałem przez ereg_replace zamieniając apostrof na jego odpowiedniki:
Niestety ciągle wracam do punktu wyjścia, zapisywany i odczytywany jest apostrof, poprzedzany notabene ciągle ukośnikiem. Jak sobie poradzić z tymi niewygodnymi znakami, które same się dodają do znaku apostrofu? -------------------- Kliknij na "POMÓGŁ", by poprawić mi samopoczucie :D
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 677 Pomógł: 89 Dołączył: 31.08.2003 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
stripslashes" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual
albo wyłączyć magic_quotes_gpc w php.ini Ten post edytował mls 24.06.2008, 15:44:26 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 148 Pomógł: 230 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
[/quote]$tresc = ereg_replace("\'", "’", $tresc);[/quote]
to chyba raczej powinno byc:
a najlepiej użyc stripslashes -------------------- ET LINGUA EIUS LOQUETUR IUDICIUM
|
|
|
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 157 Pomógł: 5 Dołączył: 3.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wszystko gra
![]() dzięki -------------------- Kliknij na "POMÓGŁ", by poprawić mi samopoczucie :D
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 03:15 |