![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 157 Pomógł: 5 Dołączył: 3.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam bardzo zabawny problem z formularzem
![]() Do wysyłania używam tego:
I wszystko niby gra: znaczy się, wszystko co w wyższych fragmentach formularza jest, zostaje przesłane, z wyjątkiem tego ostatniego pola: zamiast Kroczek=1 przesyła np: kroczek.x=163&kroczek.y=63 ![]() to cóż mam zrobić, by po kliknięciu w tego submita przekazane było kroczek=1? ![]() ofkoz opcja hidden nie wchodzi w grę, bo obok tego inputa jest drugi z innym zdjęciem, gdzie kroczek=2 ![]() -------------------- Kliknij na "POMÓGŁ", by poprawić mi samopoczucie :D
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 085 Pomógł: 231 Dołączył: 12.05.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie można po prostu normalnie dać action? Zmieniasz action po naciśnięciu tego przycisku?
Po kolei - wszystkie atrybuty muszą być objęte cudzysłowem. Po kolejne pokaż z łaski swojej cały kod, bo trudno cokolwiek powiedzieć. To jest php? Js? Jeśli czysty html, to nie używaj znaków ucieczki \ przed cudzysłowem. Ten post edytował Shili 24.06.2008, 13:07:22 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 157 Pomógł: 5 Dołączył: 3.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tak, tak: to jest php w echo, problem stanowi dokładnie tego inputa. a co do action, to jak?
wpisać action=1 ? Kod wygląda w skrócie tak:
zamiast \ jest ukośnik, tylko forum mi ciągle to przerabia - nie wiem czemu Oo Ten post edytował simperium 24.06.2008, 13:14:06 -------------------- Kliknij na "POMÓGŁ", by poprawić mi samopoczucie :D
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 085 Pomógł: 231 Dołączył: 12.05.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli dajesz w skrócie to poprawnym. Jak to wyświetlasz? Przez echo? Przez printa? Po prostu wpisujesz ten kawałek kodu?
Co do action to już nijak - widzę, że zmieniasz go w zależności od naciśniętego przysku, więc nie mam co do tego dalszych pytań ![]() |
|
|
![]()
|
|
tak, tak: to jest php w echo, - to odpowiedź na pytanie jak wczytane. No właśnie: w zależności od przycisku się to zmienia. Wszystko jest ok, tylko, że zamiast przesłać dane KROCZEK=1 przesyłane jest aktualne ustawienie kursora ![]() -------------------- Kliknij na "POMÓGŁ", by poprawić mi samopoczucie :D
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
na razie w ramach testów wysyłam przez posta - by widzieć co się wysyła... i w zależności w którym miejscu obrazka kliknę pojawia się:
kroczek.x=163&kroczek.y=63, oczywiście liczby zmieniają się w zależności od miejsca kliknięcia ![]() -------------------- Kliknij na "POMÓGŁ", by poprawić mi samopoczucie :D
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]() ![]()
|
|
znaczy się, gdy kliknę w button: przenosi mnie do takiej ścieżki
plik.php?klub=1&opcja=1&&tresc=trescitakiesiakie&kroczek.x=69&kroczek.y=36 czy o to chodziło? -------------------- Kliknij na "POMÓGŁ", by poprawić mi samopoczucie :D
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 677 Pomógł: 89 Dołączył: 31.08.2003 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Input typu image nie może przenosić wartości zmiennych a tylko i wyłącznie miejsce kliknięcia na obrazku, koniec kropka.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
no szkoda
![]() -------------------- Kliknij na "POMÓGŁ", by poprawić mi samopoczucie :D
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 09:09 |