![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 128 Pomógł: 0 Dołączył: 8.08.2007 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Mam skonfigurowana baze pod mysql z mediumblob. No i chce dodac fotke do bazy z nazwa.
Kiedy jednak wczytuje plik, to wyskakuje mi blad: Cytat Warning: fread(): supplied argument is not a valid stream resource in /home/gallery/ftp/admin/fotkiadd.php on line 68 Warning: fclose(): supplied argument is not a valid stream resource in /home/gallery/ftp/admin/fotkiadd.php on line 69 Moj skrypt wyglada tak:
Czy ja mam zalozyc plik fotka? Prosze o pomoc. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 130 Pomógł: 3 Dołączył: 10.12.2007 Skąd: Bielsko-Biała Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Coś takiego? Pozdrawiam Ten post edytował Czapla 24.06.2008, 12:41:45 -------------------- Life is a game, continue playing and try to be a pr0.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 658 Pomógł: 37 Dołączył: 4.06.2005 Skąd: Wawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam skonfigurowana baze pod mysql z mediumblob. No i chce dodac fotke do bazy z nazwa. Kiedy jednak wczytuje plik, to wyskakuje mi blad: Warning: fread(): supplied argument is not a valid stream resource in /home/gallery/ftp/admin/fotkiadd.php on line 68 Warning: fclose(): supplied argument is not a valid stream resource in /home/gallery/ftp/admin/fotkiadd.php on line 69 Moj skrypt wyglada tak: $fhandle = fopen($_FILES['fotka']['tmp_name'], "r"); $content = base64_encode(fread($fhandle, $_FILES['fotka']['size'])); --- to jest linia 68 fclose($fhandle); Czy ja mam zalozyc plik fotka? Prosze o pomoc. Moim zdaniem to wygląda tak, że link masz w bazie a plik z fotką pchasz na serwer. Ale to tylko specyfikacje. Trzeba dodać folderek fotka -------------------- Pozdrawiam
Piotrek R |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 403 Pomógł: 68 Dołączył: 20.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wszystkie skrzaty mówią że przetrzymywanie zdjęć w bazie danych to głupi pomysł dane zakodowane przez base64_encode zajmują dużo więcej miejsca (ponad 25% o ile pamiętam) przy tekście to jeszcze nie wielki problem ale przy zdjęciach już chyba tak nie lepiej zapisywać tylko nazwy plików w bazie a zdjęcia ładować z folderu? zastanów się nad tym bo to może być tragiczne w skutkach
Ten post edytował f1xer 24.06.2008, 12:38:03 -------------------- Pomogłem? wyraź to i kliknij "Pomógł"
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 128 Pomógł: 0 Dołączył: 8.08.2007 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Wiem juz, w formularzu brakowało enctype="multipart/form-data"
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 02:42 |