![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 658 Pomógł: 37 Dołączył: 4.06.2005 Skąd: Wawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Znalazłem na necie przykład okienka popup w ajax. Niestety nie za bardzo znam ten język. Czy może ktoś mi pomóc jak do niego przekazać parametr z php ? Tak wygląda kod
Będę szalenie zobowiązany pozdrawiam Redelek Ten post edytował redelek 24.06.2008, 09:58:31 -------------------- Pozdrawiam
Piotrek R |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 403 Pomógł: 68 Dołączył: 20.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To napewno jest ajax? mi to wygląda na zwykły JavaScript, jaki parametr chcesz przekazać?
zamień na np:
pod warunkiem że chcesz zmienić treść okienka popup, oczywiście zamiast echo wstawiasz dowolny kod który w końcu da jakiś wynik w HTML (obsługa bazy itp.) -------------------- Pomogłem? wyraź to i kliknij "Pomógł"
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 658 Pomógł: 37 Dołączył: 4.06.2005 Skąd: Wawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
pod warunkiem że chcesz zmienić treść okienka popup, oczywiście zamiast echo wstawiasz dowolny kod który w końcu da jakiś wynik w HTML (obsługa bazy itp.) Tak okienko ma dostać ID które jest w bazie i wyświetlić dane dotyczące tylko tego rekordu. zrobiłem tak
Ale w każdym okienku popup mam id 5 a powinno się ono zmieniać 3 lub 1. Tu mam problem Redelek -------------------- Pozdrawiam
Piotrek R |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 403 Pomógł: 68 Dołączył: 20.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sorry ale chyba czegoś nie rozumiem po pierwsze to wywal to śmieszne
i zamień to na mieszanine php i html po drugie jak to ma się niby zmieniać?? jakie jest zapytanie do bazy danych?? ja bym użył czegoś takiego:
to zwróci ci elementy tablicy tabela w losowej kolejności dalej to już tylko wybrać pierwszy element i zapakować go do tego popupa no ale powiem ci szczerze że nie rozumiem twojego zamiaru do czego ma niby ten kod który przedstawiłeś służyć -------------------- Pomogłem? wyraź to i kliknij "Pomógł"
|
|
|
![]()
|
|
no ale powiem ci szczerze że nie rozumiem twojego zamiaru do czego ma niby ten kod który przedstawiłeś służyć Oki już sobie darowałem. Chodziło mi o takie ładne okienko popup. Że treść strony widać w tle , a ono jest na froncie. Okienko miało wyświetlać dane z bazy. Niestety nie znam js, ani ajax. Darowałem już sobie i zrobiłem zwykłe przekierowanie za pomocą <a href=""> i działa tak jak chciałem. -------------------- Pozdrawiam
Piotrek R |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 65 Pomógł: 0 Dołączył: 6.11.2008 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ja skróciłem troche scrypt do
i wywołuje okienko tak:
styl tego okienka to:
na chwile obecna mi wystarcza ![]() ![]() -------------------- allebhp.pl
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 04:28 |