![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 24.06.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A więc chciałbym zastosować w mojej bazie danych stos.
Polega to na tym, że każdy rekord posiada pola 'id' oraz 'next'. Po zebraniu z innej tabeli 'id' pierwszego rekordu chcę otrzymać (najlepiej jednym zapytaniem SQL) listę rekordów wygenerowaną w ten sposób: ~~> Biorę rekord 'X' i dodaję go do wyniku ~~> ustalam 'X' jako pole 'next' właśnie wziętego rekordu ~~> wracam do początku, chyba, że 'X' to NULL Wiem, że można to napisać w PHP, ale jeśli da się w MySQL, to będzie to szybsze. -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 898 Pomógł: 80 Dołączył: 31.05.2008 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
PHP jest szybsze od mysql'a. Nie jestem jeszcze tak zaawansowanym programistą ani w php i mysql, ale wiem i każdy to powie że php jest szybsze.
-------------------- cojack blog - mój blog (na jakiś czas off).
"jak czegoś nie wiem, to nie myślę że wiem" - moja domena |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 24.06.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie jestem pewien, czy we wszystkim PHP wymiata, ale tutaj jeszcze chodzi o ruch w sieci, jeśli serwer MySQL jest na innej maszynie.
-------------------- ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 26.06.2025 - 03:02 |