![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 154 Pomógł: 1 Dołączył: 24.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
chodzi o edytorki tyny_mce i FCK przy submit formularza ajaxem,
jest wmontowany edytor wysiwyg, tiny_mce oraz FCK tak samo sie zachowują gdy ajaxem wywoła się submit formularza, to wartość z pola, które jest ustawione jako edytorek zapisywana jest poprawnie dopiero przy drugim kliknieciu przycisku zapisz, podczas gdy wartosci z pola textarea lub zwykly input zapisywane są poprawnie , czyli juz przy pierwszym kliknieciu przycisku zapisz, czy ktos mi pomoże to usunąć, czy ktoś się spotkał z tym problemem? Stachu Jak pobrać bierzącą zawartość edytora tinymce lub fck za pomocą kodu js? nie chodzi o cos takiego
bo to jest treść po zapisaniu do bazy, a pozniej pobraniu jej z bazy i wstawieniu w pole, tylko chcę pobrać aktualną treść po edycji w edytorku, |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 890 Pomógł: 339 Dołączył: 14.12.2006 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Skoro masz taki sam problem na dwóch zupełnie różnych edytorach WYSIWYG, to odpowiedź jest prosta - błąd jest w innym miejscu.
Proponuję Ci analizę działania, chociażby bardzo prostą - w funkcji, która pobiera wartości pól formularza (i coś tam dalej robi) daj np.: Kod var tresc = $('id_elementu').value; Jeśli okaże się, że wartość pobierana jest prawidłowo, to jesteś o krok dalej i możesz sprawdzić poprawność kolejnej funkcji, aż przeanalizujesz wszystko.alert(tresc); Ja bym też zajrzał do konsoli JS (pod FF). Co do dostawania się do pól, najlepszy sposób jest taki, jaki opisałeś. Są jeszcze podobne, typu: Kod <form name="form1" [...] > , ale nie wiem czym one się w praktyce różnią od strony wykonywania rzez przeglądarkę. Jeśli getElementById() nie działa, to powyższa metoda też raczej nie powinna (pod warunkiem, że poprawnie wywołujesz getElementById() <input name="input1" [...]> [...] </form> => var tresc = document.form1.input1.value; ![]() PS. Czy tiny_mce nie ma wbudowanych funkcji do obsługi zapisu via Ajax? Ten post edytował sowiq 25.06.2008, 09:19:41 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 154 Pomógł: 1 Dołączył: 24.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
kod
działa prawidłowo dla innych poł (nie wysiwyg), w wysiwyg po zalodowaniu strony, jak cos sobie napiszesz, i chcesz pobrac wartosc za pomocą js, to zmiany nie sa widoczne, widziana jest stara wartosc, zawartosc edytora wysiwyg w js pobiera sie inaczej (dla kazdego edytorka inny sposób) nie pamietam jak a przykłady
cos tu w symfony chyba nie działają, nie wiem dlaczego Ten post edytował stachuf11 25.06.2008, 09:56:05 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 02:52 |