![]() ![]() |
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 154 Pomógł: 1 Dołączył: 24.04.2006 Ostrzeżenie: (0%)
|
witam
problem jest następujący są dwie funkcje w kontrolerze
i dwa widoki akcja1Success.php oraz akcja2Success.php, w widoku akcja1Success.php jest
w widoku akcja2Success.php jest kod
do vidoku akcja2Success.php jest zrobiona validacja w pliku yml, validacja ta działa gdy usunę nagłówek i stopke slota w widoku i wywołam .....web/front.php/strona/akcja2, natomiast gdy po dodaniu naglowka i stopki slota wywołam .....web/front.php/strona/akcja1 to validacja z widoku akcja2 nie działa, w tym przypadku vidok2 jest slotem w widoku 1 , czy da sie aby w takiej sytuacji validacja z widoku 2 działała? jesli cos niejasno opisuję to jeszcze raz proszę o uwagę, raz juz poprawilem ale nie wiem czy zrozumiale jest teraz Ten post edytował stachuf11 23.06.2008, 19:44:28 |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 879 Pomógł: 189 Dołączył: 14.06.2006 Skąd: Bytom Ostrzeżenie: (0%)
|
Jak możesz to przeczytaj swój post. Popraw go, nie można nic zrozumieć.
Trzymaj się jednego nazewnictwa, a kod upodobnij do tego z sf. |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 154 Pomógł: 1 Dołączył: 24.04.2006 Ostrzeżenie: (0%)
|
walidacje działają, gdy submit formularza wywołuje akcję wtym samym kontrolerze, co wywoływana jest akcja wyświetlania formularza, gdy natomiast submit formularza wywołuje funkcję w innym kontrolerze, validacje nie działają, dlatego u mnie nie chodziło
Stachu |
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 21.12.2025 - 22:13 |