![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 26 Pomógł: 0 Dołączył: 17.03.2002 Skąd: zamość Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dawno mnie tu nie było i mam nadzieję że to właściwy dział
![]() A oto i pytanie: Czy ktoś pomoże mi rozwiązać następujący problem: Jest sobie księga gości. W księdze gości przewidziane jest m.in. miejsce na komentarz o stronie. Dawno temu, gdy byłem leniwy, nie chciało mi się rozwiązywać sprawy cudzysłowiów i tym podobnych rzeczy, gdyż serwer automatycznie dodawał do nich slashe. Gdy ostatnio zmieniłem trochę kod i użyłem funkcji stripslashes(), to coś się całkiem powaliło, gdyż ucina mi całkowicie tekst pomiędzy jednym cudzysłowiem a drugim ->"tego słowa na przykład już by nie było ![]() Czy ktoś wie co się dzieje... zaczynam tracić wiarę w swoje zdolności ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 691 Pomógł: 0 Dołączył: 6.08.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pokaż kawałek kodu i przykładowy string, który jest niszczony.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 26 Pomógł: 0 Dołączył: 17.03.2002 Skąd: zamość Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cały kod jest tutaj (sorry że aż całe 8 kB, ale to jest całość, a i tak większa część to nieważne pierdoły) :
http://www.obcy.net/kod.html Przykładowy string to cokolwiek napisane w cudzysłowiu (zmienna $tekst) Aha i ginie wszystko od momentu użycia cudzysłowia aż do samego końca $tekst. ...jakby co to najwyżej dam sobie z tym spokój, to nie jest aż tak ważne... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 115 Pomógł: 0 Dołączył: 3.05.2003 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!!
Bo 2 razy Używasz stripslashes. Raz przy wrzucaniu do bazy, drugi przy wyświetlaniu wpisu. Spróbój użyć raz i zobacz co się stanie. -------------------- pozdrawiam bamboos
http://piorun.ds.pg.gda.pl/~ronek/log/jedyne.wma |
|
|
![]()
|
|
Nie, to nie to... ale już wiem gdzie jest błąd... niech ktoś mi tylko powie, czy da się jakoś ukryć pole <textarea> (żeby dane w nim były, lecz nie było ich widać
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 548 Pomógł: 2 Dołączył: 19.07.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam ...
to sie nazywa <input type='hidden'> cya -------------------- Computer games don't affect kids; I mean if <span style="font-weight: bold;">Pac Man</span> affected us as kids,we would all be running around in darkened rooms, munching magic pills and listening to repetitive electronic music.
|
|
|
![]()
|
|
Nie, w zwykłym schowanym inpucie gubi się tekst po cudzysłowiu... w polu textarea nie
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 61 Pomógł: 0 Dołączył: 16.08.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod <textarea style="visibility: hidden;"></textarea> ?
-------------------- This page is 100% valid MSHTML. We guarantee it will only view in MSIE.
Na warsztacie: replays.pl |
|
|
![]()
|
|
Dziękuję, nie mam więcej pytań
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 691 Pomógł: 0 Dołączył: 6.08.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Nie, w zwykłym schowanym inpucie gubi się tekst po cudzysłowiu... w polu textarea nie
![]() To potraktuj ten string funkcją htmlspecialchars zanim wsadzisz do inputa. |
|
|
![]()
|
|
Również bardzo dziękuję, pomogło jeszcze bardziej!
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 7.07.2025 - 22:37 |