![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 385 Pomógł: 48 Dołączył: 23.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mam kod który wysyła i zmniejsza zdjęcie na serwerze chcę aby jak ktoś wyśle plik .bmp przerobiło go na .jpeg, z rozszerzeniami wygląda u mnie tak:
$pref_gd potrzebny jest to zmniejszenia zdjęcia... -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 387 Pomógł: 273 Dołączył: 18.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pokaż cały kod, bo widzę, że będą potrzebne przeróbki
![]() -------------------- XMPP: l0ud@chrome.pl
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 385 Pomógł: 48 Dołączył: 23.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ok
dodaj.php
create_min.php
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 387 Pomógł: 273 Dołączył: 18.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To:
zamieniamy na:
Linie:
zamieniamy na:
Jako że GD2 nie wspiera obsługi plików bmp, trzeba zaincludować oddzielne funkcje. http://www.hotscripts.com/Detailed/41077.html Dołącz tam, gdzie skrypt generuje miniaturkę. Fakt faktem, że funkcje są na licencji GPL ;/ Nie testowałem kodu i może jeszcze nie działać z powodu innych niedostosowanych fragmentów. Mam nadzieję chociaż że naprowadziłem Cię na właściwą ścieżkę ![]() Pozdrawiam -------------------- XMPP: l0ud@chrome.pl
|
|
|
![]()
|
|
nic nie dało w ogóle zdjęcie się nie ładuje
![]()
nie ma ImageCreateFrombmp tylko imagecreatefromwbmp <- (tez próbowałem na podstawie manuala i nic też nie działa obrazek wyśle miniaturę wyśle ale całą czarną albo białą) i inne jest jakiś inny sposób?? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Cytat nie ma ImageCreateFrombmp Przeczytaj mój post do końca... -------------------- XMPP: l0ud@chrome.pl
|
|
|
![]()
|
|
ok,
zrobić to na podstawie linku który mi podałeś? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
A co jest w tym linku? Brakujące funkcje!
![]() -------------------- XMPP: l0ud@chrome.pl
|
|
|
![]()
|
|
ok, dzięki za pomoc
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 654 Pomógł: 17 Dołączył: 19.03.2006 Skąd: z kosmosu ;) Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Lejto, taka drobna uwaga.
Dlaczego używasz try i catch jeśli w środku try {} nie używasz klas własnych? No chyba że coś przeoczyłem ![]() ![]() Dziękuję, Babcia@Stefa -------------------- Środowisko testowe (desktop) - Gedit, lighttpd, sftp, rsync, xfce4-terminal, chromium, firefox4 | System: Gentoo ~x86
O'Neill - serwer WWW @ lighttpd, links, nano, rsyncd, sftpd | System: Debian ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.06.2025 - 04:18 |