![]() ![]() |
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 0 Dołączył: 22.06.2008 Ostrzeżenie: (0%)
|
Witam
Mam problem i pytanie Chcę powiązać ze sobą dwa formularze ( formularz listy i kilka formularzy TextField ) Mam tabele Pacjent a w niej Kolumny: Nazwisko, Imię, Miejscowość. Za pomocą listy chcę wybrac wiersz tabeli a następnie, kolumny tego wybranego wiersza (nazwisko, imie, miejscowość) przypisac do osobnych formularzy TextField Czy jest to możliwe (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/questionmark.gif) Meczę się z tym już drugi dzień i nie mogę znaleźć rozwiązania…
|
|
|
|
|
|
|
Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków |
nie masz ustawionego odpowiedniego value w option. powinieneś przekazywać np id, nazwisko, imię bądź miejscowość a tak przekazujesz tylko nazwisko i nie będzie to chodzić poprawnie. ja osobiście polecam Ci abyś przekazywał id.
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 0 Dołączył: 22.06.2008 Ostrzeżenie: (0%)
|
Przeczytałem gdzieś w książce, że pominięcie atrybutu value powoduje i tak przepisanie do niego wszystkich wartosci z "Label listy".
To by sie zgadzało poniewaz mam w skrypcie linijke: Kod echo $_GET['lista']; Wyświetla mi wszystkie trzy wartosci, które wysyła "formularz lista" do tablicy GET czyli: nazwisko, imie oraz miejscowosc. Moge dodac do "<option>" Kod value=".$r['ID]'." zrobi mi tylko tyle, że bede miał tylko kolumne ID w tablicy GET. Odwołać sie w "formularzu imput" do jednej wartosci to nie problem ale jak wybrac ta konkretna wartość np ( do "miejscowosci" ) gdy tablica GET zawiera 4 wartosci: ID,nazwisko,imie,miejscowosc??Kod value="$_GET['lista']" wyswietla mi w formularzu tylko tą pierwszą wartość z 4, jak dostać się do pozostalych??
Ten post edytował sosenka 22.06.2008, 17:35:11 |
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 19.12.2025 - 15:57 |