![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 21.06.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam mam drobny problem z wywołaniem daty która jest wstawiana w tekst za pomocą znaczników, a dopiero później w PHP wstawiany jest prawidłowy kod daty.
Poniżej przedstawiam kod który zmienia znaczniki na kod:
Następnie próbuje wywołać tekst ze zmienionymi znacznikami na kod:
Niestety po otwarciu skryptu w przeglądarce wywala mi błąd T_ECHO. Próbowałem rozwiązać to na wiele sposobów jednak żaden nie pomógł. Ten post edytował czerep 21.06.2008, 21:09:13 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
nie: $text = echo $text;
a: echo $text; -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 21.06.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To i tak nic nie zmieni bo muszę te dane zapisać i przesłać dalej do klienta.
Ten post edytował czerep 21.06.2008, 21:14:05 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
ale oco ci chodzi? PRzeslac do klienta? To wlasnie robi echo.
echo 'Jol, klient, widzisz wlasnie mnie'; Klient zobaczy: Jol, klient, widzisz wlasnie mnie ![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Dobra powiedzmy że jest to skrypt erds i nie ma on wyświetlić rezultatów na ekranie monitora ale ma je wysłać do shoutcasta przetworzone. A więc muszę je zapisać do jakiejś zmiennej, ale już z wywołaną datą.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Admin Techniczny Grupa: Administratorzy Postów: 2 071 Pomógł: 93 Dołączył: 5.07.2005 Skąd: Olsztyn ![]() |
przypisanie do zmiennej to $text = my_nl3br($text); i tyle... $text bedzie zawierał to co zwróciła funkcja
|
|
|
![]()
|
|
Tak ale wtedy wyświetli coś takiego Dziś jest: date(dM) zamiast zamienić to na datę. A chodzi mi o to aby to date(dM) zmieniało na konkretną datę podaną w znacznikach.
Ten post edytował czerep 21.06.2008, 21:42:24 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 102 Pomógł: 22 Dołączył: 3.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chodzi ci o coś takiego:
|
|
|
![]()
|
|
Niestety nie ale już prawie doszedłem do tego jak się okazuje nie trzeba nigdzie stosować echo. Ogólnie jest już dobrze gdyby chciało jeszcze wyświetlać datę, ale problem rozwiąże za pomocą funkcji.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 27.06.2025 - 22:27 |