![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 110 Pomógł: 0 Dołączył: 3.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam mam taki kod:
i wyskakuje: Parse error: syntax error, unexpected T_ECHO in wiem że napewno coś b.prostego ale nie wiem już dlaczego... i powiedzcie jeszcze mi dlaczego można pisać albo po if () klamry: {} albo od razu kod? pzdr. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 349 Pomógł: 72 Dołączył: 22.01.2008 Skąd: Wadowice/Oświęcim Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Poprawny kod :
Jak dajesz klamry {} po if() to w wypadku spełnienia/bądź nie spełnienia warunku zostaną wykonane wszystkie instrukcje między klamrami.Jak ich nie dasz to zostanie wykonana tylko jedna instrukcja w wypadku spełnienia/niespełnienia warunku. Ten post edytował k_@_m_i_l 21.06.2008, 18:13:55 -------------------- "PHP to człowiek. MySQL to również człowiek."
|
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków ![]() |
na pierwszy rzut oka to od razu masz za mało nawiasów w if'ie:
a ja bym polecał Ci walidacje maila zrobić tak:
a odnośnie if'ów to jesli jest jedno polecenie po if'ie można pominąć klamry jak jest więcej już nie. ja mimo nawet jednego polecenia zawsze daje klamry ( {} ) -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 012 Pomógł: 109 Dołączył: 26.09.2003 Skąd: nexis.pl Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
i powiedzcie jeszcze mi dlaczego można pisać albo po if () klamry: {} albo od razu kod? Klamry można pominąć tylko i wyłącznie w przypadku kiedy po if lub else występuje jedna instrukcja:
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 10:17 |