![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 192 Pomógł: 13 Dołączył: 16.11.2007 Skąd: Żory Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam, chciałbym zrobić taki efekt jak na np. www.mbank.pl. Chodzi mi o to że po kliknięciu na link, javascript tworzy div, i go wyświetla (position: absolute, żeby był widoczoczny nad resztą elementów). Chce żeby ta reszta strony była zablokowana, czyli wszystkie linki zamieniły się w tekst, inputy były niedostępne i był szary odcień.
Mógłby ktoś pomóc ? Jak niejasno wyjaśniłem to prosze pisać Przykład, tutaj jest to zastosowane w zakładkach. -------------------- "Źle czynisz, jeśli chwalisz, gorzej, jeśli ganisz rzecz, której dobrze nie znasz." - Leonardo Da Vinci
30.01.2009 - Mój 100 post. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 244 Pomógł: 21 Dołączył: 10.02.2008 Skąd: Załęcze Wielkie Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hmm... mbank.pl obszerna strona ... mógłbyś określić jaka jej część?
-------------------- Amentis dolet!
Deus et patria! » Pomogłem? Kliknij Pomógł. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 192 Pomógł: 13 Dołączył: 16.11.2007 Skąd: Żory Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
No napisałem Ci, tutaj masz: http://www.mbank.pl/indywidualny/rachunki/...ONTO/index.html te zakładki, jak zmieniasz to treść się tak blokuje w czasie ładowania.
-------------------- "Źle czynisz, jeśli chwalisz, gorzej, jeśli ganisz rzecz, której dobrze nie znasz." - Leonardo Da Vinci
30.01.2009 - Mój 100 post. |
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków ![]() |
mnie się nic nie blokuje i nadal nie rozumiem twego problemu.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 2 921 Pomógł: 269 Dołączył: 11.08.2005 Skąd: 127.0.0.1 ![]() |
Takie coś uzyskujesz w następujący sposób:
1. Kliknięcie w link powoduje utworzenie/odkrycie (display: block) diva. 2. Div ma wysokość i szerokość całej strony. W stylach możesz dać mu przeźroczystość, co spowoduje, że będzie widoczne wszystko pod divem. 3. Drugi div zawiera wymagane informacje (musi być drugi div, ponieważ przeźroczystość spowoduje "wyblaknięcie" zawartości) -------------------- I would love to change the world, but they won't give me the source code.
My software never has bugs. It just develops random features. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
google keyword: thickbox
Przejrzyj sobie źródła. ![]() -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 12:54 |