![]() ![]() |
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 48 Pomógł: 0 Dołączył: 17.06.2008 Skąd: Lasowice Ostrzeżenie: (0%)
|
Mam pewien problem z importowaniem php
Mam na serwerze kilkadziesiąt stron php Każda strona ma taką samom treść i skrypty php Chciał bym żeby strony zajmowały jak najmniej miejsca n serwerze i dlatego zawartość strony wrzuciłem do jednego pliku *.txt a w innych stronach dałem: <?php $zawartość = file_get_contents('start.txt'); echo $zawartość; ?> Na stronie na której umiesciłem ten kod ^ nie działa php tylko sam html Jak zaimportować php do tego pliku tak żeby wszysdko działało?? Ramki nie wchodzą w grę ;/ |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 465 Pomógł: 137 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. |
Do takich rzeczy służy funkcja include, a nie file_get_contents, bo nie parsuje plików, tylko pobiera zawartość znak po znaku. Nie trzymaj php w pliku .txt, tylko w innym pliku php.
Pozdrawiam. |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 48 Pomógł: 0 Dołączył: 17.06.2008 Skąd: Lasowice Ostrzeżenie: (0%)
|
Ale jak to zrobić?
Czy mógłby ktoś podać kod? ------------------------------- Już wiem Jak by komuś to było potrzebne to include '../start.php'; |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 243 Pomógł: 19 Dołączył: 12.09.2005 Ostrzeżenie: (0%)
|
np
Kod include('jakisplikphp.php');
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 654 Pomógł: 17 Dołączył: 19.03.2006 Skąd: z kosmosu ;) Ostrzeżenie: (0%)
|
NeronRS, popracuj nad ortografią (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif)
include" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual include_once" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual require" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual require_once" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual Ten post edytował Babcia@Stefa 21.06.2008, 16:37:30 |
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 19.12.2025 - 10:39 |