![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 192 Pomógł: 13 Dołączył: 16.11.2007 Skąd: Żory Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Mam problem z IE. Robie strone WebAid.pl no i pod Operą i FF działa wszystko ok, jednak w IE, nad treścią i Menu pomiędzy taką kreską jest odstęp. Nie wiem czemu.
Tutaj kawałek css:
Poradziłby ktoś na to coś ? ![]() -------------------- "Źle czynisz, jeśli chwalisz, gorzej, jeśli ganisz rzecz, której dobrze nie znasz." - Leonardo Da Vinci
30.01.2009 - Mój 100 post. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
zoom:1 tam, gdzie są floaty.
![]() -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 192 Pomógł: 13 Dołączył: 16.11.2007 Skąd: Żory Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Sorrki, ale nie rozumiem tego, o co chodzi z zoom:1 ?
-------------------- "Źle czynisz, jeśli chwalisz, gorzej, jeśli ganisz rzecz, której dobrze nie znasz." - Leonardo Da Vinci
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Np:
Cytat Kod div#content_03 { // Treść background: url(images/content_03.gif) repeat-x; float: right; width: /*570*/700px; padding: 2px; padding-bottom: 15px; } Na: Kod div#content_03 { // Treść
background: url(images/content_03.gif) repeat-x; float: right; width: /*570*/700px; padding: 2px; padding-bottom: 15px; zoom: 1; } -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Niestety bez zmian. Mi się wydaje że nie ma takiego czegoś jak zoom, może jest, nie wiem, ale nigdy się z tym nie spotkałem i myśle że nie tylko ja
![]() -------------------- "Źle czynisz, jeśli chwalisz, gorzej, jeśli ganisz rzecz, której dobrze nie znasz." - Leonardo Da Vinci
|
|
![]()
|
|
Owszem, jest. ;]
Tylko mało która dokumentacja o tym wspomina. Popróbowałeś to dla innych selektorów, które masz tam wokół tej ramki? -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Tak, próbowałem dla tych 3 div'ów (tej kreski, menu i treści) ale to nic nie daje :/
-------------------- "Źle czynisz, jeśli chwalisz, gorzej, jeśli ganisz rzecz, której dobrze nie znasz." - Leonardo Da Vinci
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 945 Pomógł: 7 Dołączył: 15.03.2005 Skąd: katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a po co ci w kodzie <DIV id=content_01></DIV> wywal to albo wstaw tam no height:3px
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 085 Pomógł: 231 Dołączył: 12.05.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To co prawda jest rozwiązanie nie do końca zgodne ze standardami i na pewno walidator wywali Ci błąd, ale możesz dodać w stylach content01 regułę:
Kod _margin-bottom: -8px; Strona tak na marginesie jest do przepisania choćby z tego względu, że większość tego co robisz za pomocą obrazków da się zrobić spokojnie za pomocą borderów i zwykłego kolorowego tła, w dodatku pozbędziesz się wtedy niesamowitej ilości pustych kontenerów. |
|
|
![]()
|
|
a po co ci w kodzie <DIV id=content_01></DIV> wywal to albo wstaw tam no height:3px Jak bym nie dał tego Diva to by mi nie wyświetliło tej kreski To co prawda jest rozwiązanie nie do końca zgodne ze standardami i na pewno walidator wywali Ci błąd, ale możesz dodać w stylach content01 regułę: Kod _margin-bottom: -8px; Strona tak na marginesie jest do przepisania choćby z tego względu, że większość tego co robisz za pomocą obrazków da się zrobić spokojnie za pomocą borderów i zwykłego kolorowego tła, w dodatku pozbędziesz się wtedy niesamowitej ilości pustych kontenerów. Wielkie dzięki, działa ![]() -------------------- "Źle czynisz, jeśli chwalisz, gorzej, jeśli ganisz rzecz, której dobrze nie znasz." - Leonardo Da Vinci
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 21:48 |