|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 19.06.2008 Ostrzeżenie: (0%)
|
Witajcie! Jako, że jest to mój pierwszy post na forum chciałbym powitać was wszystkich
Ale do tematu. Postaram się jak najlepiej opisać mój problem. Mam stronę index.php z menu które metodą GET przekazuje zmienne do załadowania podstrony i wszystko działa do momentu kiedy na załadowanej podstronie chcę wykonać jakieś działanie. W tym przypadku moją podstroną jest prosty formularz przekazujący dane do bazy MySQL'a. Problem jest taki - co zrobić aby po wciśnięciu "wyślij" (na podstronie) ponownie załadowała się ta strona z odpowiedzą z bazy, że dane zostały załadowane lub nie. Być może moje podejście to efektu jaki chcę osiągnąć jest zły, dlatego proszę was o podpowiedzi. A żeby było jaśniej wklejam najważniejsze części kodu (miejsca mało znaczące wyciąłem - ) EDIT: Niestety podczas edycji wątku z niewyjaśnionych mi przyczyn kod uległ (tak się "rozjechał" że nie nadawał się do niczego.<div class=\"menu\"><a href=\"index.php?pokaz=odbiorcy\"><div id=\"content-box-in-left\"><h3 class=\"line\"><div class=\"prezentacja\"><div class=\"form\"><div class=\"cleaner\"> Z góry dziękuję za wszystkie uwagi i podpowiedzi. Pozdrawiam wszystkich. </div class=\"cleaner\"></div class=\"form\"></div class=\"prezentacja\"></h3 class=\"line\"></div id=\"content-box-in-left\"></a href=\"index.php?pokaz=odbiorcy\"></div class=\"menu\"> </div class=\"cleaner\"></div class=\"form\"></div class=\"prezentacja\"></h3 class=\"line\"></div id=\"content-box-in-left\"></a href=\"index.php?pokaz=odbiorcy\"></div class=\"menu\"> Ten post edytował Zergling 24.06.2008, 01:15:23 -------------------- ![]() |
|
|
|
![]() |
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 387 Pomógł: 273 Dołączył: 18.02.2008 Ostrzeżenie: (0%)
|
Przede wszystkim sprecyzuj z czym dokładnie masz problem.
Podejrzewam że to przekierowanie nie chce działać Masz 3 możliwości - umieścić skrypt przetwarzający formularz w oddzielnym pliku (omijając przy tym index.php - po błędzie lub powodzeniu wracasz na odpowiednio przygotowaną stronę dołączaną przez index.php z wynikiem) - zamiast przekierowania przez header() zadeklarować sobie taką funkcję:
I zastąpić header odniesieniem do niej. - [zaawansowane] Wymyślić metodę, w której dołączany plik może decydować, czy plik index.php ma wysłać cokolwiek przed jego wykonaniem. Można to zrobić na różne sposoby, ale chyba nie ma sensu się tutaj rozpisywać Ten post edytował l0ud 20.06.2008, 16:13:27 -------------------- XMPP: l0ud@chrome.pl
|
|
|
|
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 19.06.2008 Ostrzeżenie: (0%)
|
Poradziłam sobie w końcu.
Pomogło przerobienie 4 linijki odbiorcy_dodaj.php na następującą
Dzięki 10ud za podpowiedzi -------------------- ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 20.08.2025 - 01:40 |