![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 4.01.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam,
mam mały problem – zrobiłem system news'ów i chce wraz z wiadomościami wysyłać załaczniki. I tu jest problem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ale się rozpisałem ![]() ![]() Z góry dzieki. |
|
|
![]()
|
|
![]() Administrator serwera Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 909 Pomógł: 0 Dołączył: 12.08.2003 Skąd: /var/www/wroclaw.php Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A nie możesz napisać uploadu plików w php
![]() -------------------- Powrót do przeszłości :)
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 245 Pomógł: 0 Dołączył: 9.09.2002 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat witam,
mam mały problem – zrobiłem system news'ów i chce wraz z wiadomościami wysyłać załaczniki. I tu jest problem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Jeżeli dobrze rozumiem, to masz na serwerze konto ssh i musisz zrobić upload . Jeżeli na serwerze jest ssh, to musi być też sftp. -------------------- Nie ma nic stałego prócz zmiany...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 3 503 Pomógł: 28 Dołączył: 17.10.2002 Skąd: Wrocław ![]() |
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 691 Pomógł: 0 Dołączył: 6.08.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat mam mały problem – zrobiłem system news'ów i chce wraz z wiadomościami wysyłać załaczniki. I tu jest problem - nie wiem za bardzo jak wysyłać pliki na serwer z SSH (wersja 2)
A łączysz się skąd? Bo nie bardzo rozumiem jaki ma być produkt finalny. Chcesz, żeby z jednego komputera na którym jest php wysłać coś na drugi za pomocą SSH? Cytat Jeżeli na serwerze jest ssh, to musi być też sftp.
Nie musi, conajwyżej może. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 245 Pomógł: 0 Dołączył: 9.09.2002 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Cytat Jeżeli na serwerze jest ssh, to musi być też sftp. Nie musi, conajwyżej może.Słuszna uwaga, zawsze można wyciąć... ------------------------------------------------- Post edytowany przez DeyV, z uwagi na błędne wykorzystanie bbcode. -------------------- Nie ma nic stałego prócz zmiany...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 61 Pomógł: 0 Dołączył: 16.08.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ciekawy bug na forum ;] Shima- popraw posta, albo poczekaj na moderatorow niech sie temu przyjrza...
-------------------- This page is 100% valid MSHTML. We guarantee it will only view in MSIE.
Na warsztacie: replays.pl |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 467 Pomógł: 13 Dołączył: 22.02.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ok, już jest dobrze ( kto naprawił - przyznać się ) więc odznaczam.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 064 Pomógł: 1 Dołączył: 22.01.2003 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat ok, już jest dobrze ( kto naprawił - przyznać się ) więc odznaczam.
Ja automagicznie telepatycznie naprawiłęm ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 2 277 Pomógł: 6 Dołączył: 27.12.2002 Skąd: Wołów/Wrocław ![]() |
Cytat -------------------------------------------------
Post edytowany przez DeyV, z uwagi na błędne wykorzystanie bbcode. -------------------- "Niezależnie od tego, jakie masz osiągnięcia, ktoś Ci pomaga..."
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 4.01.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
OK - jakis postep juz jest
![]() ![]() pojawia sie taki error: Warning: Unable to create '/infos/www/data/chem/Katedry/Analityczna/desktop.ini': Permission denied in /infos/www/data/chem/Katedry/Analityczna/file.php on line 20 Warning: Unable to move '/var/tmp/phpolayIs' to '/infos/www/data/chem/Katedry/Analityczna/desktop.ini' in /infos/www/data/chem/Katedry/Analityczna/file.php on line 20 Possible file upload attack! Here's some debugging info: Array ( [userfile] => Array ( [name] => desktop.ini [type] => application/octet-stream [tmp_name] => /var/tmp/phpolayIs [error] => 0 [size] => 115 ) ) ma ktos jakis pomysl czego to jest wina? ![]() dzieki |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 691 Pomógł: 0 Dołączył: 6.08.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat ma ktos jakis pomysl czego to jest wina?
![]() Twój skrypt nie ma praw do zapisu w katalogu /infos/www/data/chem/Katedry/Analityczna/. Sprawdź czy możesz ręcznie utworzyć taki plik w tym katalogu i sprawdź z prawami jakiego użytkownika wykonują się Twoje skrypty php (niekoniecznie musi to być Twój użytkownik) |
|
|
![]()
|
|
recznie moge stworzyc pliki, katologi... wszystko
![]() nie wiem zabardzo jak to sprawdzic z jakimi prawami wykonują się moje skrypty php (nadalem temu plikowi wszystkie prawa przez chmod, ale nie mam pojecia czy to oto chodzi ![]() z gory dzieki ![]() |
|
|
![]()
|
|
Cytat Ciekawy bug na forum ;] Shima- popraw posta, albo poczekaj na moderatorow niech sie temu przyjrza...
![]() ![]() -------------------- Nie ma nic stałego prócz zmiany...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 259 Pomógł: 0 Dołączył: 17.05.2003 Skąd: Nysa Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
heh... po po prostu przy uploadzie zrob copy() na zadany katalog i po sprawie; a jedyny bol jaki pozostanie, to to ze nie bedziesz wlascicielem plikow, bo php jest wykonywane przez apache'a; ja mam wlasnie taki motyw, ze mi download ugrzazl na jednym z serwow - admina wyrabali z roboty, on im nie podal wejscai na roota, za to rozpieprzyl caly serw
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
Cytat recznie moge stworzyc pliki, katologi... wszystko
![]() nie wiem zabardzo jak to sprawdzic z jakimi prawami wykonują się moje skrypty php (nadalem temu plikowi wszystkie prawa przez chmod, ale nie mam pojecia czy to oto chodzi ![]() Najprawdopodobniej, musisz więc nadać temu katalogowi prawa takie, żeby użytkownik z którego chodzi serwer WWW mógł tam zapisywać. Skontaktuj się z administratorem, on powinien Ci powiedzieć szczegóły. |
|
|
![]()
|
|
Dzieki za pomoc. Rozmawialem z adminem i sie przyznal, ze to jego wina
![]() ![]() ![]() Z tego co wiem move_uploaded_file() pierw wrzuca plik do tempa na serwerze a dopiero potem do innego katalogu, a czy copy() robi tak samo czy odrazu wrzuca do docelowego katalogu?? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 3 503 Pomógł: 28 Dołączył: 17.10.2002 Skąd: Wrocław ![]() |
Jak sama nazwa wskazuje, [manual:c0727ad1b9]move_uploaded_file[/manual:c0727ad1b9] przenosi wysłany plik z tempa do katalogu docelowego. Sprawdza również, czy obrabiany plik rzeczywiście był wysłany z przeglądarki
Cytat This function checks to ensure that the file designated by filename is a valid upload file (meaning that it was uploaded via php's HTTP POST upload mechanism). If the file is valid, it will be moved to the filename given by destination. [manual:c0727ad1b9]Copy[/manual:c0727ad1b9] natomiast tylko kopiuje plik pozostawiająć oryginał na miejscu (w temp) skąd trzeba go ręcznie usuwać. Nie dokonuje także sprawdzenia czy plik został uploadowany.
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 15.06.2025 - 23:36 |